Η Pfizer Hellas συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, που ξεκινά την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019 υποστηρίζοντας ενεργά την ισότητα και τη διαφορετικότητα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας.

Η ενέργεια αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της, ως χορηγός στο πρόσφατο Εναρκτήριο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις, καταδεικνύει τη δέσμευσή της για τη διαμόρφωση μιας ανθρωποκεντρικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον, όχι μόνο εντός της εταιρείας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργαζομένων, με την ονομασία “Diversity & Inclusion Action”, που σχεδιάζει και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα, συνεργασίες με ΜΚΟ για την ενίσχυση προγραμμάτων που δίνουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρίες – με πιο πρόσφατη την συμμετοχή του τμήματος Human Resources, στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία (Career Fair.4All 2019), που πραγματοποιήθηκε από τη ΜΚΟ ethelon, συμμετοχή σε συμβουλευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις της εταιρείας καθώς και καμπάνιες εσωτερικής επικοινωνίας και εκδηλώσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων της.

Η κα. Λία Μπερτσιάδου, επικεφαλής της ομάδας “Diversity & Inclusion Action” και του τμήματος Immunology & Inflamation της Pfizer  δήλωσε σχετικά:

«Για όλους εμάς στην Pfizer Hellas ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ενισχύει την καινοτομία και μας φέρνει πιο κοντά τόσο στους ασθενείς μας όσο και στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αξία της διαφορετικότητας. Αξιοποιούμε τα διαφορετικά υπόβαθρα των εργαζομένων μας, ενσωματώνοντάς τα στην καθημερινή μας εργασία, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι ο καθένας με το ταλέντο του και τη δική του μοναδική ματιά μπορεί να συνεισφέρει στην εξέλιξη του συνόλου.

Θέλουμε ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα του επιτρέψει να “κυνηγήσει” το μέλλον του. Ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον κατανοούν, τον εμπνέουν, τον βοηθούν να εξελίξει τα ξεχωριστά του ταλέντα έτσι ώστε να φτάσει στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Στόχος μας είναι να μπορούμε να κατανοούμε τις βαθύτερες ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί. Αυτή η πολυφωνία, άλλωστε, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην κορυφή».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Pfizer για 16η χρονιά συγκέντρωσε βαθμολογία 100% στον κατάλογο για το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που είναι γνωστός ως Δείκτης Εταιρικής Ισότητας (Corporate Equality Index), της οργάνωσης «Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» (Human Rights Campaign).