Η Novo Nordisk ανακοίνωσε σήμερα έναν φιλόδοξο στόχο για να εξασφαλίσει ότι όλοι οι άμεσοι προμηθευτές της θα προμηθεύουν την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030. Η Novo Nordisk θα συνεργαστεί με όλους τους υπάρχοντες και νέους προμηθευτές για την επίτευξη του στόχου. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με την Εβδομάδα Κλίματος (NYC) που φιλοξενείται αυτήν την εβδομάδα στην Πόλη της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτή η δέσμευση είναι το επόμενο βήμα στην περιβαλλοντική στρατηγική Circular for Zero της Novo Nordisk, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και έθεσε την απόλυτη φιλοδοξία και στόχο της εταιρείας να έχει μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η πλειονότητα των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Novo Nordisk προέρχεται από την εφοδιαστική αλυσίδα της, καθιστώντας τη δέσμευση από τους προμηθευτές για παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς την εταιρεία με βάση 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναπόσπαστη προϋπόθεση για την επίτευξη της περιβαλλοντικής στρατηγικής της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Novo Nordisk θα μειώσει/εξαλείψει τουλάχιστον 300.000 τόνους αερίων θερμοκηπίου από την εφοδιαστική αλυσίδα της. Η Novo Nordisk έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές CO2 από τις παγκόσμιες δραστηριότητες και μεταφορές τής εταιρείας έως το 2030 και το 2020 πέτυχε το στόχο της χρήσης 100% ανανεώσιμης ενέργειας σε ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή της.

«Η φιλοδοξία μας να επιτύχουμε μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να είμαστε μια πραγματικά βιώσιμη επιχείρηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Lars Fruergaard Jørgensen. «Για να το επιτύχουμε απαιτείται να κοιτάξουμε πέρα από τον δικό μας οργανισμό και να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς με τους προμηθευτές μας για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα επωφεληθούν επίσης από αυτές τις ενέργειες. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στη δέσμευση των προμηθευτών μας, από τους οποίους εξαρτάται αυτή η νέα φιλοδοξία».

Για την επίτευξη του στόχου, η Novo Nordisk θα συνεργαστεί με τους προμηθευτές, επικοινωνώντας μαζί τους όσα έχει μάθει για την ενσωμάτωση ανανεώσιμης ενέργειας μέσω των λειτουργιών της. Η ικανότητα των προμηθευτών να επιτύχουν το στόχο 100% ανανεώσιμης ενέργειας θα αξιολογείται συνεχώς.

Η SCHOTT, προμηθευτής φαρμακευτικών συσκευασιών στη Novo Nordisk, έχει δεσμευτεί να έχει ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα έως το 2030. Η προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας θα είναι ένας πυλώνας της στρατηγικής της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCHOTT Dr Frank Heinricht δήλωσε: «Η μετάβασή μας σε ένα ουδέτερο αποτύπωμα σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα τροφοδοτείται από στενή ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία με αξιόλογους πελάτες. Ως ένα παράδειγμα, η Novo Nordisk έχει μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις από τις δικές τους εμπειρίες από την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, αναλαμβάνουμε δράση για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας».

Η Novo Nordisk ευελπιστεί ότι, υποστηρίζοντας τους προμηθευτές της να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών ευρύτερα, καθώς και άλλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τη μετάβαση των προμηθευτών τους στην κυκλική νοοτροπία.

Σχετικά με την περιβαλλοντική στρατηγική Circular for Zero της Novo Nordisk
Η περιβαλλοντική στρατηγική προκαλεί τη Novo Nordisk να βρει νέους τρόπους για να σχεδιάσει προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν, να αναμορφώσει την επιχείρηση για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση και τα απόβλητα και να συνεργαστεί με προμηθευτές που μοιράζονται τον στόχο της εταιρείας. Η Novo Nordisk κάνει ήδη τα πρώτα βήματα για μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ωστόσο, η εταιρεία αναζητά πάντα νέους τρόπους για να κάνει περισσότερα και πιστεύει ότι οι απαντήσεις θα έρθουν καθώς η επιχείρηση υιοθετεί μια κυκλική νοοτροπία που διατηρεί τα προϊόντα και τα υλικά σε διαρκή χρήση.