Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου είστε όλοι καλεσμένοι στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδας (παραλία) να πάρετε τον δικό σας ήλιο και να γράψετε τη δική σας ευχή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας (15/2).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ομάδας «Θα ξαναβγεί ο ήλιος, Αλέξανδρος», με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδας  θα υπάρχουν κουμπαράδες της «Φλόγας» όπου μπορείτε να προσφέρετε το χρηματικό ποσό της επιλογής σας προκειμένου να αποκτήσετε τον ήλιο σας κι έπειτα να τον τοποθετήσετε στο γκαζόν οπότε και θα σχηματιστεί ο πιο όμορφος κήπος. Ο κήπος των ευχών του Αλέξανδρου.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος

Ο μικρός Αλέξανδρος, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο υπέκυψε τελικά τον Δεκέμβριο του 2017.

Η μητέρα του κυρία Ματίνα Κυριάκου στη μνήμη του γιου της αποφάσισε να συνεχίσει να διαδίδει το μήνυμά του «Να θυμάσαι: Θα ξαναβγεί ο ήλιος», που ο μικρός Αλέξανδρος είχε τυπώσει σε κονκάρδες και μοίραζε στο νοσοκομεία σε άλλα παιδάκια που επίσης έπασχαν από καρκίνο.

Το μήνυμα του Αλέξανδρου έχει πια μετατραπεί σε μια δραστήρια διαδικτυακή ομάδα με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών στον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.