Αφιέρωμα στην «Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00-21:00 στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι., και πραγματοποιείται στα πλαίσια ετήσιου προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, για έναν από τους δυσκολότερους καρκίνους παγκοσμίως. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος που φέτος έχει οριστεί η 21η Νοεμβρίου και διακυβεύεται θέματα που αφορούν τη πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους και στοχεύει παράλληλα στην ανάδειξη της συνεργασίας μεταξύ εθελοντικών φορέων, επιστημονικής κοινότητας αλλά και κοινωνικών φορέων που όλοι μαζί θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις, τα νέα δεδομένα, τις θεραπείες που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο καρκίνο και τις θεραπείες πόνου αλλά πώς η ψυχολογία μας συνδέεται με τον καρκίνο παγκρέατος, τους τρόπους διαχείρισης και τη διατροφή του μπορεί να ακολουθήσει ένας ασθενής.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ