Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τομέα της Εργαστηριακής Ανδρολογίας αποτυπώνεται κάθε χρόνο μέσα από τη ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στα μαθήματα που διοργανώνει η Ιατρική Σχολή Αθηνών και το εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας.

Φέτος είναι η έβδομη χρονιά που ένας νέος κύκλος μαθημάτων Εργαστηριακής Ανδρολογίας ανοίγει για να αποσαφηνίσει τις έννοιες διαχωρίζοντας τους «μύθους και την πραγματικότητα».

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 2 Νοεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου 2020. Συνολικά θα γίνουν έξι ενότητες, με θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος, τα οποία θα αφορούν στο σπερμοδιάγραμμα, την κρυοσυντήρηση γαμετών και εμβρύων, την γενετική και ανδρική γονιμότητα, την μικροβιολογία-ανοσολογία σπέρματος και την ιστολογία του όρχι.

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη των μαθημάτων Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, τα εν λόγω μαθήματα απευθύνονται σε γιατρούς (ανδρολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους) και βιολόγους, που επιθυμούν να αποκτήσουν πιο εξειδικευμένες γνώσεις για να κατευθύνουν καλύτερα τον ασθενή.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα γίνονται με τη υποστήριξη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο andrologylab.gr ή στην κ. Ζεγκινιάδου (zeginiadou@yahoo.gr).