Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι., σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Γυναικολογικού Καρκίνου (ESGO/ENGAGe), που φέτος πραγματοποιεί το 21ο Ευρωπαϊκό Γυναικολογικό – Ογκολογικό Συνέδριο στην Αθήνα ((Μέγαρο Μουσικής, 1-5 Νοεμβρίου), διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, με θέμα «Καρκίνος: Τι έχασα από αυτόν και τι κέρδισα από αυτόν».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι και τις δράσεις του σχετικά με τον γυναικολογικό καρκίνο και βασική προτεραιότητα της είναι οι πολίτες να μπορέσουν να δουν με διαφορετική ματιά ένα θέμα που απασχολεί άμεσα ή έμμεσα όλους μας.

Το Κ.Ε.Φ.Ι σας προσκαλεί να αναζητήσετε παρέα τη θετική πλευρά αυτού του προβλήματος.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις σκέψεις τους, την εμπειρία τους, τις ελπίδες τους με γραπτό και προφορικό λόγο ή δημιουργώντας τη δική τους ζωγραφιά ή κατασκευή. Επίσης, θα μπορούν να φωτογραφηθούν σε photo-op και να αναρτήσουν τη φωτογραφία τους στα social media (με σχετικό hashtag) δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξη τους στο έργο μας. Παράλληλα στο χώρο θα υπάρχουν face – painters για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο καθώς και διάφορες εκπλήξεις.

Την ίδια μέρα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής  η Τέτη Νικολοπούλου και η Μαρία Φουντούλη δημιουργούν ένα νέο ντουέτο, με τίτλο Magnetic resonance imaging ή MaRIa’s dance βασισμένο στην παράσταση τους το «Δώρο» και με ξεχωριστό μήνυμα.

Με έμφαση στη σωματοποίηση, η συγκεκριμένη παράσταση προτείνει την κίνηση, την επαφή και την επικοινωνία μέσω του σώματος ως στάση ζωής. Η ομάδα ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Μαρίας Παπαγεωργίου, υπεύθυνη της ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών, να χορέψει στους ήχους του μαγνητικού τομογράφου και να προσφέρει την εμπειρία της πράξης του χορού ως Δώρο στους συνανθρώπους μας.