Ηχηρό «παρών» έδωσε η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας στο 21ο συνέδριο Health World, που διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, με τον χαιρετισμό του κ. Θεόδωρου Λιακόπουλου, Γενικού Διευθυντή της Johnson & Johnson MedTech να τονίζει τη σημασία της συνεργασίας στον κλάδο της Υγείας.

Θεόδωρος Λιακόπουλος – Managing Director, Johnson & Johnson MedTech Greece

Πέρα από το ρόλο του εκσυγχρονισμού και της ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών για την πρόληψη και τη θεραπεία, ο κ. Λιακόπουλος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, ώστε το σύστημα της Υγείας στην Ελλάδα να αναβαθμιστεί, να γίνει προσβάσιμο από όλους, και να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις, υιοθετώντας καινοτόμες παγκόσμιες τάσεις πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Ο κύριος Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής» ως εξέχον παράδειγμα συνεργασίας φορέων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού: τη δημιουργία μίας κοινωνίας απαλλαγμένης από τον καρκίνο του πνεύμονα. Η «Ανάσα Ζωής» υλοποιείται από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson από το 2022, εστιάζοντας στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα και την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και στην ένταση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος. Φέτος, εξελίχθηκε σε πραγματική κοινωνική συμμαχία, με τη δημιουργία της Χάρτας Κοινωνικής Πρωτοβουλίας, ενός εγγράφου ηθικής δέσμευσης όλων των μερών που τη συνυπογράφουν, με το οποίο δεσμεύονται να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα. Τη Χάρτα, έως τώρα, έχει υπογράψει η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, ο Δήμος Αθηναίων, η Ελληνική Εταιρεία Χειρούργων Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων, η Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής (ΕΛΕΓΕΙΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι) και η FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Από αριστερά: Θεόδωρος Λιακόπουλος – Managing Director, Johnson & Johnson MedTech Greece, Δέσποινα Χατζηαθανασίου – Omnichannel Marketing & Communications Supervisor, Johnson & Johnson MedTech Greece, Πόπη Κουτεντάκη – Project Manager, Johnson & Johnson MedTech Greece, Γιώργος Χάνδρας – Commercial Excellence Lead, Johnson & Johnson MedTech Greece, Πάνος Πιτσιλλίδης – Business & Strategy Director, Johnson & Johnson MedTech Greece

Η Χάρτα βρέθηκε στο χώρο του Συνεδρίου, όπου ο κ. Λιακόπουλος προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να γίνουν αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια: «Καλούμε όλους εσάς, τους πρωταγωνιστές στο χώρο της Υγείας να συνυπογράψετε τη Χάρτα και να δώσετε και εσείς τη δική σας Ανάσα Ζωής σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί θωρακίζουμε την υγεία των συνανθρώπων μας και ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Θεόδωρος Λιακόπουλος – Managing Director, Johnson & Johnson MedTech Greece