Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμή να καλωσορίσει διακεκριμένους χειρουργούς από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα για τη διενέργεια ενός Ελληνικού-βρετανικο’υ Χειρουργικού Forum.

Οι Surgical Travelers του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ονομάζεται η ομάδα των χειρουργών διαφόρων ειδικοτήτων που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, έχουν πρωτοστάτη τον Satya Bhattacharya, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι ο επίσημος χειρουργός της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας.

Στο Forum θα μιλήσουν διακεκριμένοι χειρουργοί παρουσιάζοντας σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης παθήσεων ήπατος, παχέος εντέρου, παγκρέατος, ορθοπεδικής, ουρολογίας, κηλών κ.α. με τους Βρετανούς χειρουργούς να τοποθετούνται διαδραστικά σε έναν διάλογο ανταλλαγής ιατρικών απόψεων. Συγχρόνως θα λάβει χώρα φοιτητικό και νοσηλευτικό Forum δίνοντας την ευκαιρία σε απευθείας διάλογο των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους καλεσμένους Βρετανούς επιστήμονες.

Η συμμετοχή για όσους ενδιαφέρονται είναι με δωρεάν εγγραφή.

Το Forum θα λάβει χώρα στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρίας Θεσσαλονίκης.

Το Forum θα τιμήσει με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης είναι οι χειρουργοί Αλέξανδρος Γιακουστίδης, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, και Δημήτριος Γιακουστίδης, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Forum: www.bg-surgicalforum2022.gr