Από 27 έως 29 Μαΐου 2022, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Epirus Palace», το καθιερωμένο Ευρωπαϊκό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παθολογικής Ανατομικής και Ογκολογίας (Ioannina University Courses in Pathology – IUCP 2022), με θέμα «Lymphoma».

Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (EUROPEAN SOCIETY OF PATHOLOGY – ESP). Τα Σεμινάρια αυτά, απευθύνονται σε νέους ιατρούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους, κυρίως Παθολογοανατόμους.

Ξεκίνησαν το Μάιο του 1996, όταν ανατέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής στην Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής, κα Νίκη Αγνάντη, η οποία και θα μας τιμήσει με την παρουσία της, στο φετινό Σεμινάριο, δίνοντας την Εναρκτήρια Ομιλία. Τα Σεμινάρια είναι μονοθεματικά και αφορούν, πάντα, νεοπλάσματα διαφόρων οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού. Φέτος, το Σεμινάριο επικεντρώνεται στο Λέμφωμα.

Σκοπός της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής είναι η διασφάλιση συνεχούς, υψηλού ποιοτικού επιπέδου, εκπαίδευσης και ενημέρωσης των Παθολογοανατόμων για όλα τα νεότερα, που αφορούν κάθε ειδικό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού.

Έτσι, όλοι μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις των καιρών, προσφέροντας στους ασθενείς, ότι απαιτείται για την καταλληλότερη προσέγγιση της σωστής διάγνωσης, αλλά και της ενδεδειγμένης (κατά το δυνατόν εξατομικευμένης) θεραπείας τους.

Η επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική και συμμετέχουν, εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων, και επιστήμονες από άλλες χώρες (Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ).