Οι πιο καινοτόμες μέθοδοι και τα πλέον επίκαιρα θέματα σχετικά με τη χειρουργική του ώμου, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 5ου κατά σειρά Διεθνούς Σεμιναρίου ώμου “Athens Shoulder Course” που διοργανώνει η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Ιταλική (SIAGASCOT) και Γαλλική (SFA) Αρθροσκοπική Εταιρεία, στην Αθήνα από 4 έως 7 Μαΐου.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα ιατρικά συνέδρια σε όλη την Ευρώπη επιστρέφει, με περισσότερους από 100 Έλληνες και ξένους ομιλητές και εκπαιδευτές, ορισμένους εκ των κορυφαίων ορθοπαιδικών χειρουργών με εξειδίκευση στον ώμο παγκοσμίως, με στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει σφαιρικά κι ολοκληρωμένα τους ορθοπαιδικούς, πάνω σε όλες τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες ομιλίες και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ορισμένων από τους εμπειρότερους χειρουργούς ώμου, σχετικά με ζητήματα επικαιρότητας καθώς και τις νέες τεχνικές. Ταυτόχρονα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τα «Mini Battles» & τα «Debates» πάνω σε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης ίδιων παθήσεων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί αναμετάδοση μαγνητοσκοπημένων χειρουργείων και παρουσίαση πρωτοπόρων μεθόδων από τους ίδιους τους εισηγητές για την αποτύπωση των δυσκολιών και την άμεση αντιμετώπισή τους.  Η εκπαιδευτική εμπειρία του σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί με την πρακτική εφαρμογή σε πτωματικά παρασκευάσματα των πιο σύγχρονων τεχνικών αρθροσκοπικής και ανοικτής χειρουργικής του ώμου με συγκεκριμένες μεθόδους που ο κάθε συμμετέχων επιλέγει κατά την εγγραφή του.

Το θεωρητικό μέρος του συνεδρίου θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ενώ φέτος, και για πρώτη φορά, το ΥΓΕΙΑ, προσφέρει τη δυνατότητα υβριδικής παρακολούθησης μέσα από την διεθνή πρωτοποριακή πλατφόρμα Ιατρικής εκπαίδευσης BeeMed.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φετινού Athens Shoulder Course, θα διεξαχθεί για 3η χρονιά το «Special Physio Workshop», με διεθνή συμμετοχή. Απευθύνεται σε φυσιοθεραπευτές με στόχο τη σφαιρική προβολή των παθήσεων και την ενδελεχή παρουσίαση των τρόπων αποκατάστασης από χειρουργικής πλευράς. Το φετινό workshop, μαζί με το πρακτικό μέρος του Συνεδρίου, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του HEAL Academy, ένα από τα πιο μοντέρνα κέντρα Χειρουργικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη στις 4 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος του  “Athens Shoulder Course”, κ. Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, Ορθοπαιδικός, Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, αναφέρει: «Για να προάγεις την Ορθοπαιδική Επιστήμη και τη Χειρουργική Τέχνη, οφείλεις να ανταλλάζεις απόψεις με τους συναδέλφους σου, να μοιράζεσαι την εμπειρία σου, να αναζητείς καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα των ασθενών σου και να μεταφέρεις την εμπειρία σου στους νεότερους συναδέλφους, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τις πιο σύγχρονες πρακτικές. Είμαστε πολύ τυχεροί που όλες αυτές οι προσωπικότητες έρχονται στη χώρα μας, σε μια εποχή που η Ορθοπαιδική αλλάζει με ταχύτητα φωτός λόγω της αλληλεπίδρασης της με τις τεχνολογικές εξελίξεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Σεμιναρίου, κ. Εμμανουήλ Μπριλάκης, Ορθοπαιδικός, Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, τόνισε «κάθε χρόνο, προσπαθούμε να φιλοξενούμε στην Ελλάδα εξειδικευμένους Ορθοπαιδικούς από όλο τον κόσμο για να μοιραστούν τη γνώση, την εμπειρία τους και τους προβληματισμούς τους. Στόχος παραμένει η «εγκατάσταση» μιας «κοινής γλώσσας» με τους Φυσικοθεραπευτές μας, εξηγώντας τις καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές και μαθαίνοντας από αυτούς τις σύγχρονες εξελίξεις της τέχνης της αποκατάστασης. Φέτος, μετά από την περίοδο της πανδημίας, η προσπάθεια είναι πολύ δύσκολη αλλά η ανάγκη πιο επιτακτική».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το: www.athens-shoulder-course.com