Ο πλημμελής έλεγχος του Σακχαρώδη Διαβήτη οδηγεί τους περισσότερους ασθενείς στην εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου όπως στεφανιαία νόσος, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά και σε επιπλοκές όπως νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές όρασης, νευρολογικές διαταραχές, καθώς και έλκη στα πόδια. Πράγματι, περίπου 68% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών με Σακχαρώδη Διαβήτη πεθαίνουν από κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου, όπως έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ το 16% πεθαίνει από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσιάζουν 2 ως 4 φορές υψηλότερη πιθανότητα να αποβιώσουν από καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με τους ενήλικες χωρίς Διαβήτη.

Η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο είναι επιτακτική στη σημερινή εποχή, που αντιμετωπίζουμε την κρίσιμη πανδημία από τον νέο ΚορωνοϊόSARS-2 (COVID-19). Πράγματι, οι συνάνθρωποί μας με Σακχαρώδη Διαβήτη ή καρδιαγγειακή νόσο ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς φαίνεται ότι πάσχουν συχνότερα και βαρύτερα. Επίσης, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιπλοκών από COVID-19 και παρουσιάζουν αυξημένη θνησιμότητα. Η αποδοχή της νόσου του Διαβήτη, η εκπαίδευση πάνω στην αντιμετώπισή της, η αλλαγή του τρόπου Ζωής με σωστή δίαιτα και καθημερινή άσκηση, καθώς και η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από τους κατάλληλους ιατρούς αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία για μια αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση. Εξέχουσας σημασίας είναι φυσικά και η πρόληψη με μείωση της θερμιδικής πρόσληψης και αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν όλα τα νεότερα δεδομένα στο πεδίο της καρδιολογίας και σακχαρώδη διαβήτη από καταξιωμένους καρδιολόγους, παθολόγους/διαβητολόγους και ενδοκρινολόγους.

Η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ή δια ζώσης στο ξενοδοχείο Divani Caravel (σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφάλειας).

Για την εγγραφή σας στο συνέδριο συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.

Με την εγγραφή αποστέλλεται σχετικό email με το e-badge που απαιτείται για την παρακολούθηση του συνεδρίου καθώς και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος παρακολούθησης. Στο τέλος του συνεδρίου θα παραλάβετε και το σχετικό πιστοποιητικό.