Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και συναισθανόμενη τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, οργανώνει τη 2η Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 – 19:30 με θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ότι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους».

Η 2η Διαδικτυακή Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η ΠΕΑΝΔ, ως βασικός συμπαραστάτης εδώ και 37 χρόνια των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και των οικογενειών τους και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», οργανώνει για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 διαδικτυακή ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και γενικότερα τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους για τις προόδους και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη διαχείριση του ΣΔτ1.

Η ημερίδα χωρίζεται σε 2 ενότητες. Στο α’ μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν επίκαιρα ιατρικά ζητήματα (κορωνοϊός και διαβήτης, εμβολιασμοί, υποστήριξη παιδιών, κ.α.) ενώ στο β’ μέρος θα δοθεί βήμα σε εξειδικευμένους τεχνοκράτες για τα δικαιώματα των ατόμων με ΣΔτ1 και σε εκπροσώπους φαρμακευτικών  εταιρειών για τις τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, όπως νέες συσκευές μέτρησης του σακχάρου, νέα ψηφιακά εργαλεία, κ.λπ..

Η 2η διαδικτυακή ημερίδα της ΠΕΑΝΔ θα προβληθεί  μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.