Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Ίδρυμα Ωνάση συνδιοργανώνουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών το πρώτο σε σειρά διαδικτυακό εργαστήριο για τη δωρεά οργάνων.

Από το σώμα και τα συμπαγή όργανα μέχρι την έννοια της μεταμόσχευσης και την έλλειψη οργάνων, κάθε δύσκολο σημείο της συζήτησης γίνεται απλό με τη βοήθεια των «Οργανούληδων».

Η φροντίδα της υγείας και η δωρεά οργάνων γίνονται μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά μπαίνουν στα σχολεία η γνώση και η κατανόηση για τα βασικότερα όργανα του σώματος, τη λειτουργία τους και την προστασία τους, μέσα από ένα online εργαστήριο με αντικείμενο τον νέο θεματικό άξονα που περιλαμβάνεται στην ενότητα Αγωγής της Υγείας για τη σχολική χρονιά 2020-21, «Προαγωγή της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων σε παιδιά και Εφήβους».

Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες Υγείας γνωρίστε τους «Οργανούληδες*», την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, στις 18:30 τους χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν για να ξεναγήσουν, να εξηγήσουν, να λύσουν απορίες και να μοιραστούν τις γνώσεις τους για το ανθρώπινο σώμα και τη δωρεά οργάνων.

Aπευθύνεται σε:
Γονείς, εκπαιδευτικούς Δημοτικών και Λυκείων, καθώς και σε επισκέπτες και επαγγελματίες Υγείας που απευθύνονται σε μαθητικό κοινό.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Πληροφορίες:
education@onassis.org

Για έναν κόσμο γεμάτο υπερήρωες που σώζουν ζωές.

*Δημιουργός των «Οργανούληδων» είναι ο Roydon Turner, All Good Co. (CIC).