Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) διοργανώνει σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «COVID-19: Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τ.1 δεν μένουν σπίτι. Μένουν ασφαλή!», με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη της, τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους, για τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού και τη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. – μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» – ως ενεργός συμπαραστάτης των ατόμων με ΣΔτ1 εδώ και 37 χρόνια, δίνει το παρόν και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία απαιτεί την ετοιμότητα όλων μας προκειμένου να μείνουμε ασφαλείς.

Στόχος της e-ημερίδας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι η αξιόπιστη επιστημονική γνώση πάνω στα καίρια ζητήματα της υγειονομικής κρίσης, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 να επικοινωνήσουν με τους έγκριτους επιστήμονες ομιλητές της διαδικτυακής Ημερίδας για ερωτήματα και προβλήματα που τους απασχολούν.

Η e-Ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 17:00 – 19:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνει από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (www.peand.gr).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
• 17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.

• 17:15–17:30. H COVID-19 στα παιδιά με ΣΔτ1: Τι ισχύει και ποιες οι οδηγίες για την επιστροφή τους στο σχολείο και την κοινωνική ζωή.
Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Eνδοκρινολογίας, Α’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

• 17:30–17:45. H COVID-19 στους ενήλικες με ΣΔτ.1: Πως επηρεάζει τη ρύθμιση του σακχάρου, τι επιπτώσεις υπάρχουν και τι γίνεται με την επιστροφή στην κανονικότητα (εργασία και φοιτητική ζωή).
Ηλίας Μυγδάλης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Β΄ Παθολογικής Κλινικής ΝΙΜΤΣ.

17:45–18:00. Νοσηλεία παιδιών και νέων με βαριά εικόνα covid – 19.
Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ Ευρωκλινικής Παίδων.

• 18:00–18:15. Βρέφη και παιδιά με ΣΔτ1 και λοίμωξη COVID-19:
Συχνότητα, κίνδυνοι, σύνδρομο Kawasaki. Οι δύσκολες μάχες σε έναν πόλεμο που θα κερδηθεί.
Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιµωξιολογίας,
Διευθύντρια Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

• 18:15–18:30. Οι επιπτώσεις της COVID-19 στην ψυχική υγεία των παιδιών με ΣΔτ.1. και των οικογενειών τους.
Ευαγγελία Δούκα, Κλινική Ψυχολόγος, Μ.Α.,
Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης.

• 18:30 – 19:00. Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Οι ερωτήσεις αποστέλλονται την ώρα της τηλε-ημερίδας και απαντώνται από τους ειδικούς επιστήμονες.

Πιστή στο έργο της, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. συνεχίζει τον αγώνα της διοργανώνοντας ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για τα άτομα με ΣΔτ.1 πάντα με την πολύτιμη στήριξη εξαίρετων επιστημόνων και προσωπικοτήτων.