Ο χειμώνας είχε πολλές δυσκολίες. Πιεστικά ωράρια, κρύο, βροχές, κακή διατροφή και λίγο ύπνο. Και τώρα, που το καλοκαίρι βρίσκεται σχεδόν στο μέσο του και άρχισαν οι διακοπές των περισσοτέρων, είναι η στιγμή να δώσουμε λίγο προσοχή στον εαυτό μας και στις βαθύτερες ανάγκες του.

Με λίγα λόγια, μαζί με το δικαίωμα στις «αμαρτίες» στην διατροφή και την διασκέδαση, ας κοιμηθούμε περισσότερο, ας φάμε περισσότερο και καλύτερα, ας γυμναστούμε λίγο περισσότερο. Γενικότερα ας κάνουμε απλές κινήσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στην ευζωία, δηλαδή την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ένα πρώτο βήμα για αυτή την «στροφή στην ποιότητα» είναι και η ορθή χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής. Τα συμπληρώματα διατροφής είναι κυρίως θρεπτικά συστατικά (συστατικά των τροφών) σε συμπυκνωμένη μορφή. Ως εκ τούτου, έχουν συγκεκριμένη δοσολογία, η οποία αναγράφεται πάντα πάνω στην ετικέτα του προϊόντος και μπορούν να ληφθούν από άτομα όλων των ηλικιών Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ο καταναλωτής να έχει πάντα υπόψη του ότι η λειτουργία ενός συμπληρώματος είναι παρόμοια με αυτή των τροφίμων και όχι των φαρμάκων. Αυτό απάντησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συμπληρωμάτων Διατροφής, κ. Γιώργος Κωτσιόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Υπάρχουν, άλλωστε, πολλές επιλογές πλέον στο ελληνικό φαρμακείο από γνωστές και αξιόπιστες εταιρείες που έρχονται να καλύψουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή. Είναι αυτές οι εταιρείες, που κινούνται με όλες τις προδιαγραφές του νόμου, αναγράφουν ξεκάθαρα τα συστατικά των προϊόντων τους και δεν επικαλούνται αποτελέσματα που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα, σε αντίθεση με την υπερβολή, είναι το στοιχείο που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη για τις αποφάσεις και τις επιλογές που αφορούν στην ευεξία. Θαύματα δεν γίνονται, ούτε χρειάζονται. Αυτό που ουσιαστικά μας βοηθάει είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στον εαυτό μας.