Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται απομονωμένοι εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και ανησυχούν σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι απρόοπτο και χρειασθούν επείγουσα μεταφορά. Οι συγγενείς λόγω των μέτρων ασφαλείας δε πρέπει να τους προσεγγίσουν. Επιπλέον τα δημόσια νοσοκομεία είναι σε επιφυλακή εξαιτίας της πανδημίας και δύσκολα θα διαθέσουν ασθενοφόρο.

Σ΄αυτήν την περίπτωση, ο κάτοχος προγράμματος υγείας έχει πολλαπλά οφέλη. Με ένα τηλεφώνημα στο call center της εταιρίας που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενημερώνει τους γιατρούς για τα συμπτώματα και λαμβάνει συμβουλές. Αν το περιστατικό κριθεί επείγον, η εταιρία αναλαμβάνει τη μεταφορά του ασθενούς με οποιοδήποτε μέσο συμπεριλαμβανομένης και της αερομεταφοράς.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται ακόμα και αν ο κάτοχος του προγράμματος υγείας νοσήσει από κορωνοϊό. Πριν ακόμα καλέσει τον ΕΟΔΥ, μπορεί να επικοινωνήσει με το συντονιστικό κέντρο της εταιρίας και να του παρέχουν σωστές συμβουλές και κατευθύνσεις. Αλλά και μετά τη νοσηλεία του ασθενούς με covid-19 στο δημόσιο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, η εταιρία θα τον αποζημιώσει με την καταβολή επιδομάτων καθώς καμία εταιρία δεν εξαιρεί πλέον την πανδημία από τις καλύψεις της.

Επιπλέον οι εταιρίες μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα που απαιτούνται μετά το εξιτήριο από το δημόσιο νοσοκομείο, όπως είναι δαπάνες για φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή γιατρού, εξετάσεις και οποιαδήποτε άλλη φροντίδα είναι απαραίτητη για την πορεία της υγείας του ασφαλισμένου μετά την νοσηλεία.

Ο τρίτος λόγος είναι οι προγραμματισμένες επεμβάσεις. Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας εξήγγειλε ότι τα χειρουργεία σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά στην κανονικότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πραγματοποιούν προγραμματισμένες επεμβάσεις και όχι μόνο έκτακτες.

Ο κάτοχος του συμβολαίου υγείας σε συνεννόηση με τον ασφαλιστή του μπορεί προγραμματίσει την εισαγωγή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και να εξυπηρετηθεί , επωφελούμενος από τα προνόμια του προγράμματός του χωρίς να ρισκάρει την ασφάλειά του εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι top απορίες των ασφαλισμένων την εποχή της πανδημίας

Ασφάλιση υγείας ανάλογα με το προφίλ σας: Ποιο είναι το δικό σας

Κορωνοϊός: Η πανδημία οδηγεί σε ασφαλιστήρια υγείας χωρίς check up