Μια από τις σπουδαιότερες παροχές που πρέπει να περιλαμβάνει το συμβόλαιο υγείας σας είναι η επείγουσα μεταφορά ασθενούς με όλα τα πρόσφορα μέσα ακόμα και με ελικόπτερο ή αεροπλάνο όταν η ανάγκη το απαιτεί.

Σύμφωνα με τους ασφαλιστές είναι προτιμότερο η εταιρία να αναλαμβάνει η ίδια τη διαδικασία από το πρώτο έως το τελευταίο βήμα παρά να υποχρεωθείτε εσείς να βρείτε μέσο μεταφοράς και να αποζημιωθείτε μετά για τα έξοδά σας.

Ας δούμε ενδεικτικά τι προσφέρουν τα πακέτα υγείας για τις επείγουσες περιπτώσεις:

-Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά εξαιτίας Ασθενείας ή Ατυχήματος του ασφαλισμένου, με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή αεροπλάνο.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, οι μεγάλες εταιρίες διαθέτουν 24ωρο Ιατρικό Συντονιστικό Κέντρο με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για έκτακτα περιστατικά. Οι γιατροί συνήθως συνιστούν την άμεση μεταφορά σας αν αισθανθείτε πόνο και αιμορραγία από ατύχημα, πόνο στο στήθος, βήχα με δύσπνοια, ζαλάδα και απώλεια της ισορροπίας, αδυναμία σε κάποιο μέλος του σώματος και ξαφνική δυσκολία στην ομιλία, ή πολύ υψηλό πυρετό.

Η επιλογή του μέσου μεταφοράς γίνεται από τους ιατρούς του Συντονιστικού Κέντρου, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου που θα σας φροντίσουν, με γνώμονα την ιατρική αναγκαιότητα.

Οι εταιρίες καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με οποιοδήποτε μέσο κριθεί αναγκαίο, για την επιστροφή στην κατοικία σας μετά από νοσηλεία καθώς και διαμονή και επιστροφή του συγγενικού προσώπου που σας συνοδεύει.