Το σημαντικότερο είναι – για να απαντήσουμε ευθέως στα ερωτήματα που αφορούν στις ασφαλιστικές καλύψεις – να είστε καλυμμένοι από ένα βασικό νοσοκομειακό πρόγραμμα το οποίο θα σας αποζημιώσει στην περίπτωση που απαιτηθεί δαπανηρή νοσηλεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Συνήθως οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι σας προτείνουν να «αγοράσετε» έξτρα καλύψεις, με μικρό ετήσιο επασφάλιστρο. Πρέπει να σκεφτείτε αν πραγματικά χρειάζεστε το έξτρα πρόγραμμα γιατί πολλές φορές πληρώνουμε για υπηρεσίες που δεν τις έχουμε ανάγκη.

Ας δούμε ορισμένα έξτρα προγράμματα που προτείνουν οι μεγάλες ασφαλιστικές για να ενημερωθείτε και να τα ζητήσετε και εσείς αν βρίσκεστε σε φάση επιλογής προγράμματος ασφάλισης υγείας

– Καλύπτουν έκτακτα περιστατικά μέχρι ενός ορισμένου ποσού ανά περιστατικό το οποίο θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά στα Εξωτερικά Ιατρεία Συμβεβλημένου Νοσοκομείου.

– Καλύπτουν το εκπιπτόμενο ποσό η μέρος του σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας. Δηλαδή αν το εκπιπτόμενο ποσό ενός προγράμματος υγείας είναι 750 ευρώ, τότε σε περίπτωση ημερήσιας νοσηλείας το κόστος της οποίας είναι μεγαλύτερο από 750€, ο ασφαλισμένος θα κληθεί να πληρώσει το 50% του εκπιπτόμενου ποσού, δηλαδή 375€. Με την έξτρα παροχή ο ασφαλισμένος καλύπτεται και δε χρειάζεται να κάνει χρήση μέρους του εκπιπτόμενου ποσού. Επίσης σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί δύο φορές στο ίδιο ασφαλιστικό έτος για διαφορετικό περιστατικό υγείας λόγω της έξτρα παροχής δε θα γίνει δύο φορές χρήση του εκπιπτόμενου ποσού αλλά μία.

– Παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς κόστος ή σε προνομιακές τιμές, για να φροντίσετε τόσο τη δική σας υγεία όσο και των αγαπημένων σας. Στις υπηρεσίες αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται check up, προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις, ειδικά πακέτα προληπτικού ελέγχου για παιδιά κ.ά.

– Παρέχουν πακέτο ατυχήματος: Προσφέρει κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων από ατύχημα, εντός ή εκτός νοσηλευτηρίου, υψηλά κεφάλαια κάλυψης σε περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας και βοήθεια στην καθημερινότητα μετά από σοβαρό περιστατικό.