Στις νοσηλείες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις, τα συμβόλαια υγείας καλύπτουν την αμοιβή του θεράποντα γιατρού σύμφωνα με τον  Πίνακα Ανωτάτων Ορίων Αμοιβών Ιατρού (πλην Χειρουργού και Αναισθησιολόγου).

Στις περισσότερες μεγάλες εταιρίες τα ανώτατα όρια είναι:

Για νοσηλεία µέχρι και 2 ηµέρες €200,00

Από την 3η µέχρι και την 5η ηµέρα της νοσηλείας €105,00

Από την 6η µέχρι και την 20η ηµέρα νοσηλείας €75,00

Από την 20η ηµέρα €50,00

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας πραγµατοποιηθεί παρακολούθηση και από άλλους ιατρούς πέραν του θεράποντα ιατρού, τότε η εταιρεία θα καλύψει τις αµοιβές των εν λόγω ιατρών με την προϋπόθεση ότι έχουν διαφορετικές µεταξύ τους και µε τον θεράποντα ιατρό ιατρικές ειδικότητες και ότι η ιατρική παρακολούθηση από αυτούς είναι απαραίτητη µε βάση αντικειµενικά ιατρικά κριτήρια.

Περισσότερες από µία επισκέψεις ιατρών δεν θα καλύπτονται εφόσον πραγµατοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας ηµέρας, εκτός αν συστήνονται εγγράφως και τεκµηριωµένα από τον θεράποντα ιατρό.

Κάθε συμβόλαιο υγείας ορίζει ένα ανώτατο όριο κάλυψης δαπανών νοσοκομείου εκτός του δωματίου και της διατροφής ανάλογα με τη θέση νοσηλείας.

Στα έξοδα που καλύπτονται στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση είναι:

• δαπάνες για τη χρήση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Μονάδων Αυξηµένης Φροντίδας,

• δαπάνες φαρµάκων, οξυγόνου, επιδέσµων, γύψινων επιδέσµων,

• δαπάνες για τη χρήση του ιατρικού εξοπλισµού του νοσοκοµείου (π.χ. υποστηρικτικών µηχανηµάτων καρδιάς και πνευµόνων),

• δαπάνες για ενδοφλέβια διαλύµατα, ενέσεις και ορούς, µεταγγίσεις,

• δαπάνες για ακτινογραφίες, ηλεκτροκαρδιογραφήµατα, σπινθηρογραφήµατα και άλλες εξετάσεις, µόνο όταν αυτές σχετίζονται µε την κύρια (βασική) αιτία της καλυπτόµενης νοσηλείας,

• δαπάνες για χηµειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία,

• δαπάνες αγοράς προσθετικών τµηµάτων σώµατος (π.χ. χέρι, πόδι) και δαπάνες διορθωτικών συσκευών (π.χ. βαλβίδες καρδιάς, βηµατοδότη).

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας πραγματοποιηθούν εξετάσεις που σχετίζονται µε δευτερεύουσες διαγνώσεις µιας καλυπτόμενης νοσηλείας, οι δαπάνες για τις εξετάσεις αυτές θα θεωρηθούν ως αναγνωρισμένα έξοδα, αν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της ιατρικής αναγκαιότητας.