Έχετε συνεννοηθεί με το γιατρό σας να κάνετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία εισαγωγή στο ιδιωτικό θεραπευτήριο της επιλογής σας για προγραμματισμένη νοσηλεία. Δείτε πως θα αξιοποιήσετε καλύτερα το πρόγραμμα υγεία σας σε αυτήν την περίπτωση.

Καταρχήν πρέπει να ενημερώσετε τον ασφαλιστή σας για την ασθένεια που παρουσιάστηκε και την ημερομηνία εισαγωγής. Πολλές φορές λόγω του στρες που προκαλεί η εισαγωγή στο νοσοκομείο, οι ασφαλισμένοι ξεχνούν να ενημερώσουν τον ασφαλιστή τους ο οποίος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει την ομαλή ροή εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου. Επίσης εσείς ο ίδιος, κάποιο μέλος της οικογενείας σας ή ο ασφαλιστής σας πρέπει να ενημερώσει το συντονιστικό κέντρο της εταιρίας για την εισαγωγή σας.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα, το ατομικό βιβλιάριο ασθενείας του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης (αν και τείνουν να καταργηθούν) και την ατομική κάρτα υγείας του συμβολαίου σας.

Πριν το check in στο νοσοκομείο, ο ασφαλιστής σας πρέπει να σας ενημερώσει για τα εξής:

  • Εάν η εν λόγω πάθηση έχει αναμονή σύμφωνα με τους όρους του νοσοκομειακού συμβολαίου. Ορισμένες ασθένειες αποζημιώνονται μετά την παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος από την έναρξη του συμβολαίου.
  • Εάν το θεραπευτήριο είναι Συμβεβλημένο, ειδικό συμβεβλημένο, μη Συμβεβλημένο. Σε κάθε μια κατηγορία θεραπευτηρίου εφαρμόζεται διαφορετική διαδικασία αποζημίωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις ο ασφαλισμένος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να πληρώσει και κατόπιν να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρία.
  • Εάν ισχύει αρχική απαλλαγή και συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας, θα πρέπει να ενημερωθείτε για το ποσό που θα πληρώσετε από την τσέπη σας όταν έρθει η ώρα να παραλάβετε το εξιτήριο.

Στη συνέχεια ο ασφαλιστής θα στείλει στην εταιρία μια συμπληρωμένη αναγγελία ασθενείας σχετικά με το περιστατικό. Συνήθως συνοδεύεται από λεπτομερή γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, αποτελέσματα αιματολογικών/απεικονιστικών εξετάσεων, αντίγραφο βιβλιάριου ασθενείας κ.α. ώστε να δοθεί η απαραίτητη έγκριση για την εισαγωγή του ασφαλισμένου. Βέβαια αρκετά είναι τα ιατρικά περιστατικά ασφαλισμένων για τα οποία οι διαδικασίες γίνονται ταυτόχρονα με την νοσηλεία τους λόγω εσπευσμένης εισαγωγής.