Τα ασφάλιστρα εξοφλούνται κάθε 3, 6 ή 12 μήνες αλλά και μηνιαίως εφόσον η πληρωμή πραγματοποιείται με πάγια εντολή χρέωσης της πιστωτικής κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Ωστόσο αν εξοφλείτε το ποσό σε δόσεις μικρότερες του έτους, δηλαδή σε τρεις η έξι μήνες υπάρχει σχετική επιβάρυνση ανάλογα με τη συχνότητα καταβολής. Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση έχει βέβαια η πληρωμή κάθε μήνα καθώς επιβαρύνεστε και με την προμήθεια της τράπεζας.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες που συνεργάζονται με συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες παρέχουν μικρή έκπτωση να τα ασφάλιστρα αν τα εξοφλήσετε με πάγια εντολή πληρωμής τους μέσω της συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας.

Τα ασφάλιστρα εξοφλούνται:

-στα ταμεία των συνεργαζόμενων τραπεζών και στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ έχοντας μαζί σας το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων,

-μέσω χρέωσης του τραπεζικού σας λογαριασμού (με πάγια εντολή), στα ΑΤΜ, μέσω Internet Banking, καθώς και μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραλείπει να καταβάλει το ασφάλιστρο, αυτό συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης και ο ασφαλιστής δικαιούται να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της μη πληρωμής των ασφαλίστρων. Συνήθως, αν είναι μεγάλο το διάστημα της οφειλής το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τερματίζεται και δεν ισχύει πλέον η ασφαλιστική κάλυψη.

Για να αποφύγετε λοιπόν μια επιπλέον αγωνία, θυμηθείτε να πληρώνετε τα ασφάλιστρα σας στην ώρα τους. Αν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, ζητείστε από τον ασφαλιστή σας να εξετάσει εάν μπορεί να παρατείνει την περίοδο κάλυψης σας μέχρι να είστε σε θέση να πληρώσετε.