Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν σύμβαση με όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε με τις ίδιες παροχές. Η επιλογή σας μπορεί να έχει σχέση με την περιοχή ή με τους γιατρούς που εργάζονται στο νοσοκομείο. Όμως ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες κατονομάζουν «ειδικά» κάποια από τα συμβεβλημένα νοσοκομεία μέσω των οποίων ο ασφαλισμένος με ατομικό ή οικογενειακό συμβόλαιο μπορεί να αποκομίσει έξτρα οφέλη.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει να πραγματοποιήσει την νοσηλεία του ή και άλλες ιατρικές υπηρεσίες σε «Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία» τότε τυγχάνει μιας σειράς παροχών και ωφελημάτων όπως π.χ. την αισθητή μείωση του αρχικού απαλλασσόμενου ποσού ή και την απαλοιφή του σε κάθε νοσηλεία ή και στις νοσηλείες μιας ημέρας χωρίς διανυκτέρευση, τη μείωση ή απαλοιφή του ποσοστού συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα κ.α.

Επίσης στον τομέα των εξετάσεων, καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες για διαγνωστικές, ενδοσκοπικές και επεμβατικές πράξεις π.χ. γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, πυελογραφία, αγγειογραφία κ.α.

Επιπλέον:

– Αναβαθμίζεται χωρίς έξτρα κόστος η θέση νοσηλείας που αναγράφει το συμβόλαιο υγείας π.χ. από Γ΄σε Β’, από Β’ σε Α’, από Α’ σε LUX

– Καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά και παρέχονται δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς κ.α. πάντοτε ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Οι περισσότερες εταιρείες ενημερώνουν με πληροφοριακά έντυπα μέσα σε κάθε συμβόλαιο υγείας για τα Συμβεβλημένα και τα Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την ευκαιρία της επιλογής όποτε του παρουσιαστεί η ανάγκη. Ωστόσο ανάλογα τις συνεργασίες που διαμορφώνει κάθε εταιρεία τα Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία κατά διαστήματα αλλάζουν, προστίθενται ή αντικαθίστανται και ο ασφαλισμένος σε κάθε αλλαγή ενημερώνεται με email, επιστολή, sms, από το website της εταιρείας κ.α.