Είναι γνωστό ότι όσο πιο νωρίς ασφαλιστεί κάνεις τόσο καλύτερες παροχές θα του προσφερθούν με χαμηλότερο κόστος. Ωστόσο οι εταιρίες δέχονται να ασφαλίσουν τους πολίτες και μετά τα 65. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις ή υψηλά ασφάλιστρα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να ασφαλιστούν;

Δεν υποχρεώνουν όλες οι εταιρίες τους υποψήφιους να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις (προασφαλιστικός έλεγχος) λόγω ηλικίας.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει ο κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας παροχής ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων Mega Brokers το να κάνει κάποιος ένα «δωρεάν check up» μέσω της διαδικασίας υποβολής αίτησης ασφάλισης, είναι επωφελές.

«Θα μπορούσα αν θέλετε, να σας αναφέρω πόσες φορές μας έχει τύχει να μάθουμε για σοβαρά νοσήματα, μέσω αυτών των εξετάσεων και στην κυριολεξία να σωθούν ζωές» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τάσος Χατζηθεοδοσίου αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας παροχής ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων Mega Brokers

Αναφορικά με το κόστος, σαφώς και αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία, καθώς στατιστικά ο ασφαλιστικός κίνδυνος είναι υψηλότερος.

Ωστόσο υπάρχουν πλέον προγράμματα τα οποία είναι προσιτά στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, κάτι το οποίο δεν ίσχυε κατά το παρελθόν, καθώς η ασφαλιστική αγορά διαρκώς προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής μας.

Ειδικά όταν τα προγράμματα αυτά συνδυάζονται με τον κοινωνικό φορέα ασφάλισης, το κόστος του μειώνεται σημαντικά.

Εν κατακλείδι, η συμβουλή του κ. Χατζηθεοδοσίου για τις μεγαλύτερες ηλικίες είναι «οι υποψήφιοι να προσανατολιστούν σε ένα συνδυαστικό πακέτο ασφάλισης, ώστε να μειώσουν μεν το κόστος, αλλά να καλύπτονται οι ανάγκες τους χωρίς να έχουν μεγάλη μείωση παροχών.

Σε καμία περίπτωση όμως να μην μείνουν ανασφάλιστοι. Τα χρόνια της συνταξιοδότησης θεωρώ ότι είναι τα χρόνια εκείνα που επιβάλλεται να τα ζήσει ο καθένας από εμάς με αξιοπρέπεια και ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί αυτό είναι να τα έχουμε εξ-ασφαλίσει εκ προοιμίου από μόνοι μας. Ποτέ δεν είναι αργά για τη σωστή απόφαση!»