Απρόβλεπτα ατυχήματα και απρόοπτα συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ορισμένα είναι τόσο καθοριστικά που αλλάζουν εντελώς την κατάσταση.  O Πλάτωνας έλεγε ότι δεν είναι ο άνθρωπος που βάζει τους νόμους της ζωής, αλλά η μοίρα και τα ατυχήματα, που συμβαίνουν με κάθε τρόπο και τελικά αλλάζουν τη ζωή με κάθε τρόπο. Η μοιρολατρία έχει βέβαια εγκαταλειφθεί προ πολλού ως φιλοσοφία. Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη του Αριστοτέλη, που έλεγε ότι ο ιδανικός άνθρωπος υπομένει τα ατυχήματα της ζωής με αξιοπρέπεια και χάρη, κάνοντας το καλύτερο ανάλογα με την περίσταση. Πώς όμως μπορούμε να προστατευτούμε από τις δυσάρεστες συνέπειες ενός ατυχήματος;
Οι επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει ένα ατύχημα είναι συνήθως ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη διαφύλαξη της οικογενειακής μας ηρεμίας!

Ευτυχώς, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει αυτή την ανάγκη μας, με εξειδικευμένα προγράμματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος χωρίς να είναι απαραίτητη η ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να ασφαλιστεί έναντι των ατυχημάτων και μόνο, και σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο να είναι σίγουρος ότι θα λάβει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Μάλιστα, με απλό και οικονομικό τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία της υγείας μας ή να ενισχύσουμε την ασφαλιστική κάλυψη της υγείας μας σύμφωνα με τις προσωπικές μας ανάγκες και τις οικονομικές μας δυνατότητες.

 

Τα προνοητικά προγράμματα
Κάτω από την ομπρέλα της σειράς προγραμμάτων Full Health της Εθνικής Ασφαλιστικής υπάρχει το πρόγραμμα «Full Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα», το οποίο εξασφαλίζει την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών εξόδων εντός ή εκτός νοσοκομείου, που προκύπτουν από ατύχημα. Η Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα έχει απλούς όρους ασφάλισης, ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και διάφορες επιλογές ανώτατου ποσού εξόδων για κάθε ατύχημα. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα καλύπτει αμοιβές ιατρών, αποκλειστικής νοσοκόμας, έξοδα νοσοκομείου, εξετάσεων, έξοδα αγοράς και τοποθέτησης τεχνητών προσθετικών τμημάτων, διορθωτικών συσκευών και υποβοηθητικών μηχανημάτων, έξοδα αναλώσιμου υλικού, έξοδα αγοράς φαρμάκων, χρήση ασθενοφόρου, έξοδα φυσικοθεραπειών και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, για όλους όσους επιθυμούν να εξασφαλίσουν την κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών για την υγεία τους με ένα πρόγραμμα χαμηλού κόστους, η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε το πρόγραμμα «Νοσοκομειακό & Χειρουργικό Επίδομα». Το πρόγραμμα αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες μας, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ώστε να καλυφθεί μέρος των εξόδων, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ταμείου μας ή άλλου ασφαλιστικού φορέα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά (από 45 ημερών μέχρι 18 ετών) και ενήλικες μέχρι 60 ετών.

Οι καλύψεις που προσφέρονται είναι οι εξής:

  • Ημερήσιο Επίδομα Νοσηλείας σε περίπτωση ασθένειας η ατυχήματος, με ανώτατο όριο τις 180 ημέρες, σε οποιαδήποτε νοσοκομείο και αν γίνεται η νοσηλεία. Το ποσό του ημερήσιου επιδόματος επιλέγεται εξαρχής από τον ασφαλισμένο, ανάλογα με το πώς θέλει να διαμορφώσει το ασφάλιστρο που θα πληρώνει για τη συγκεκριμένη κάλυψη και του ποσού που θα επιθυμούσε να λάβει στην δυσάρεστη περίπτωση νοσηλείας (από 50€έως 150€ ανά ημέρα).
  • Ημερήσιο Επίδομα Ανάρρωσης στο σπίτι μετά την έξοδο από το Νοσοκομείο ίσο με το 50% του ποσού που καταβλήθηκε στο νοσοκομείο και για όσες μέρες διήρκησε η παραμονή στο Νοσοκομείο με ανώτατο όριο τις 180 ημέρες.
  • Χειρουργικό Επίδομα εφάπαξ το οποίο καταβάλλεται στην περίπτωση χειρουργικής επέμβασης με νοσηλεία ή και χωρίς νοσηλεία σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο. Το ύψος του χειρουργικού επιδόματος εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης βάση του πίνακα χειρουργικών επεμβάσεων. Το ανώτατο ποσό χειρουργικού επιδόματος είναι 3.000€.
  • Χειρουργικό Επίδομα Τοκετού, το οποίο δίνεται εφάπαξ και ανέρχεται στο ποσό των 850€. Επίσης καταβάλλεται το ημερήσιο Νοσοκομειακό επίδομα σε περίπτωση τοκετού (φυσιολογικού ή με καισαρική τομή) με ανώτατη διάρκεια τις 7 ημέρες.

Άμεση βοήθεια τώρα!
Για να είστε ασφαλείς και ήρεμοι σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεστε, επιπρόσθετα με το νοσοκομειακό πρόγραμμα ασφάλισης που έχετε επιλέξει, έχετε στη διάθεσή σας το πρόγραμμα «Full Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας» το οποίο μπορεί να προσφέρει σε όλη την οικογένεια την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, διασφαλίζοντας την κάλυψη όλων των μελών της οικογένειας με το ίδιο πρόγραμμα, χωρίς επιπλέον ασφάλιστρο για τα παιδιά. Έτσι μπορείτε να νιώθετε σίγουροι πως σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας ή ατυχήματος, θα βρεθείτε το συντομότερο δυνατόν στο κατάλληλο περιβάλλον για την απαραίτητη φροντίδα της υγείας σας, ενώ η Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνει τη διακομιδή σας.

Δίπλα σας, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη, το πρόγραμμα αυτό, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους του συμβολαίου, ενδεικτικά καλύπτει:

  • έξοδα διακομιδής / υγειονομικής μεταφοράς σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, με το πλέον ενδεδειγμένο μέσο μεταφοράς. Η επιλογή του μέσου μεταφοράς γίνεται από τους ιατρούς του Συντονιστικού Κέντρου, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου που θα σας φροντίσουν, με γνώμονα την ιατρική αναγκαιότητα.
  • έξοδα μεταφοράς, με οποιοδήποτε μέσο κριθεί αναγκαίο, για την επιστροφή στην κατοικία σας μετά από νοσηλεία
  • έξοδα μεταφοράς για την επιστροφή των μελών της οικογενείας σας, που τυχόν σας συνοδεύουν
  • έξοδα μετάβασης, διαμονής και επιστροφής συγγενικού προσώπου για τη φροντίδα σας ή τη φροντίδα των ανήλικων παιδιών σας, που σας συνοδεύουν, σε περίπτωση νοσηλείας σας ενώ βρίσκεστε σε ταξίδι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό
  • έξοδα διερμηνείας ή μετάφρασης ιατρικού φακέλου σε περίπτωση νοσηλείας σας στο εξωτερικό
  • έξοδα επαναπατρισμού σορού

Για την υπηρεσία άμεσης μεταφοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπάρχει στη διάθεσή σας εξειδικευμένο Συντονιστικό Κέντρο Εξυπηρέτησης, για την Ελλάδα και το εξωτερικό που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Με την Εθνική Ασφαλιστική, την πρώτη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία πάντα δίπλα σας, δεν υπάρχουν πια δυσάρεστα απρόβλεπτα!

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της 18189 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της www.ethnikiasfalistiki.gr