Κλείσατε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, βαλίτσες και ετοιμάζεστε για ένα κοντινό, εξωτικό ή υπερατλαντικό ταξιδάκι στο εξωτερικό. Την τελευταία στιγμή ακούτε από κάποιο φιλικό σας πρόσωπο ότι πρώτη προτεραιότητά του πριν φύγει για διακοπές στο εξωτερικό είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση ώστε να καλυφθεί σε περίπτωση ατυχήματος, ασθένειας ή οποιουδήποτε άλλου απροόπτου θα μπορούσε να συμβεί σε μια ξένη χώρα.

Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης, τα οποία οι περισσότεροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι τα προτιμούν από τα ατομικά προγράμματα υγείας που επεκτείνουν τις καλύψεις τους και στο εξωτερικό. Επιπλέον αυτά τα προγράμματα είναι οικονομικότερα καθώς «ενεργοποιούνται» μόνο για το διάστημα που εσείς θα δηλώσετε ότι βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Η κάλυψη για ένα ταξίδι 10 ημερών στοιχίζει από 25 έως 40 ευρώ ανάλογα τον προορισμό.

Τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης περιλαμβάνουν καλύψεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρονται από ένα ατομικό πρόγραμμα υγείας. Συγκεκριμένα, δίνουν τη δυνατότητα αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμα και στην περίπτωση απώλειας ζωής. Παρέχουν άμεση ιατρική βοήθεια και καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας ακόμη και 100% σε αντίθεση με τα ατομικά προγράμματα υγείας που στις περισσότερες περιπτώσεις παρέχουν μικρότερο ποσοστό αποζημίωσης για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Επίσης τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης φροντίζουν να σας αποζημιώσουν και για τις συνήθεις «στραβοτιμονιές» των ταξιδιών όπως είναι η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού ή η απώλεια αποσκευών ή εγγράφων. Επιπλέον παρέχουν και νομική προστασία.

Αν έχετε αμελήσει να φροντίσετε για την κάλυψή σας, μπορείτε να επανορθώσετε ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Αρκεί να μεσολαβεί μέχρι την αναχώρησή σας μια εργάσιμη ημέρα. Ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος μπορεί άμεσα και υπεύθυνα να σας προτείνει ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης το οποίο «ενεργοποιείται» μόνο για το διάστημα που εσείς θα δηλώσετε ότι βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Αλλά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μπορείτε να ασφαλιστείτε ηλεκτρονικά. Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες έχουν στις ιστοσελίδες τους φόρμα ασφάλισης ταξιδιού την οποία μπορείτε να υποβάλετε ακόμα και τις αργίες πριν κάνετε check in στο αεροδρόμιο.