Eνα από τα «αγκάθια» των ασφαλιστηρίων υγείας είναι ότι δεν περιλαμβάνουν στις παροχές τους θεραπείες που αφορούν μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων οι οποίοι χρειάζονται συνεδρίες με διαιτολόγους, λογοθεραπευτές αλλά και ραντεβού με οδοντιάτρους και οφθαλμιάτρους. Ο λόγος που επικαλούνται οι εταιρίες είναι ότι προσπαθούν να διατηρήσουν το κόστος των υπηρεσιών σε λογικά επίπεδα.

Ωστόσο ορισμένες εταιρίες παρέχουν στους ασφαλισμένους τους εκπτωτικά πακέτα σε κάποιο συμβεβλημένο κέντρο που ειδικεύεται στην παχυσαρκία η την οδοντιατρική και τις οφθαλμολογικές παθήσεις

Ειδικά για τα «τσουχτερά» οδοντιατρικά έξοδα, ορισμένες εταιρίες παρέχουν έξτρα πακέτο κάλυψης εξόδων έως ένα ορισμένο ύψος, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα συμβόλαια υγείας ή μπορεί να διατεθεί ανεξάρτητα.

Το έξτρα πακέτο καλύπτει ενήλικες ασφαλισμένους αλλά και παιδιά που έχουν ασφαλιστεί με συμβόλαιο υγείας ή οικογενειακό πρόγραμμα.

Ας δούμε ενδεικτικά τι προβλέπουν συνήθως τα έξτρα πακέτα για οδοντιατρικές εργασίες:

  • Δωρεάν πακέτο υπηρεσιών για πρόληψη και διάγνωση.
  • Κάλυψη κόστους οδοντιατρικών πράξεων ως ενός ορίου
  • Οδοντιατρικές συμβουλές μέσω τηλεφώνου

Παροχές για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών

Το πρόγραμμα καλύπτει δωρεάν όλα τα παιδιά της οικογένειας μετά το πρώτο.

α) Για παιδιά 12 ετών και άνω καλύπτει : 1 διαγνωστικό και 1 ορθοδοντικό έλεγχο, 1 καθαρισμό δοντιών και 1 απλό σφράγισμα.

β) Για παιδιά έως 12 ετών καλύπτει : 1 διαγνωστικό και 1 ορθοδοντικό έλεγχο, 1 φθορίωση και απομάκρυνση πλακών.

Επίσης καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό έως και 80% τις εργασίες ορθοδοντικής  (πχ. σιδεράκια) που αποτελούν σημαντική επιβάρυνση για το budget κάθε οικογένειας.

Η κάλυψη των οδοντιατρικών πράξεων προϋποθέτει λίγους μήνες αναμονής από την έναρξη ισχύος του ασφαλιστικού συμβολαίου. Ωστόσο οι αναμονές δεν ισχύουν σε περίπτωση χειρουργικής ή συντηρητικής αποκατάστασης συνεπεία ατυχήματος.

Το ανώτατο ετήσιο ποσό κάλυψης ανά ασφαλισμένο ορίζεται για το πρώτο έτος ασφάλισης και αυξάνεται σε κάθε ετήσια ανανέωση.

Διαβάστε επίσης: 

Έξι δαπάνες που δεν καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο – Ενημερωθείτε

Εξωνοσοκομειακά Προγράμματα: Τι καλύπτουν και πότε είναι απαραίτητα