Εάν έχετε γεννηθεί γύρω στη δεκαετία του ’80 τότε το μόνο σίγουρο είναι πως έχετε γερή «κράση», αφού εκτός από μία 10ετή οικονομική κρίση που σας «χτύπησε» όταν βρισκόσασταν στην πλέον παραγωγική ηλικία, ήρθε να προστεθεί και η πανδημία. Ένας ιός που απείλησε ευθέως την ζωή, αλλά και τα οικονομικά σας, με συνέπεια να αλλάξουν άρδην οι προτεραιότητές σας: πλέον αυτό που έχει σημασία είναι η εξασφάλιση της υγείας και του μέλλοντος των παιδιών σας.

«Με το δημόσιο σύστημα υγείας να βρίσκεται σήμερα στα όριά του εξαιτίας και της υγειονομικής κρίσης, η ιδιωτική ασφάλιση είναι σε θέση να καλύψει το κενό, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, ολοκληρωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη σε πλήθος ιδρυμάτων και άμεση πρόσβαση σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις», σχολιάζουν στο ygeiamou στελέχη της αγοράς. Πιο αναλυτικά, τα υπάρχοντα προγράμματα καλύπτουν:

  • Την δωρεάν πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών – συνεργαζόμενων με την εταιρία – κλινικών.
  • Τα έξοδα νοσηλείας – με ή χωρίς συμμετοχή – στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
  • Τις αμοιβές γιατρών, χειρουργών και αναισθησιολόγων.
  • Τις διαγνωστικές εξετάσεις.
  • Τα έξοδα συνοδού ανηλίκου ή αποκλειστικής νοσοκόμας.
  • Την επείγουσα υγειονομική μεταφορά (με κάθε πρόσφορο μέσον) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πλειονότητα των γονέων, πάντως, επιλέγει να ασφαλίσει το παιδί του ως καλυπτόμενο μέλος σε ένα δικό του συμβόλαιο, κυρίως εξαιτίας των σημαντικών εκπτώσεων που εξασφαλίζει. Αυτές ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και το 20% επί των ετήσιων ασφαλίστρων και ξεκινούν να ισχύουν για κάθε επιπλέον άτομο που προστίθεται στο πρόγραμμα. Άλλη τιμή, δηλαδή, θα δοθεί στον σύζυγο, άλλη στο πρώτο παιδί και άλλη στο τελευταίο. Πολλές εταιρίες, μάλιστα, όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια παρέχουν δωρεάν την κάλυψη στο τέταρτο μέλος μέχρι κάποια ηλικία.

Όσον αφορά στην αποταμίευση, τον τελευταίο κυρίως χρόνο οι εταιρίες αποφάσισαν να στραφούν σε προγράμματα, τα οποία επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προιόντα δεν υπάρχει εγγυημένη απόδοση, ενώ και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές. Ο ασφαλισμένος, ωστόσο, έχει την δυνατότητα επιλογής της επενδυτικής του στρατηγικής, γεγονός που του εξασφαλίζει έναν κάποιο βαθμό ευελιξίας. Σε περίπτωση, πάντως, που επιθυμεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη που αφορά στην υγεία, τότε θα χρειαστεί να αποκτήσει άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Κι αυτό γιατί, όπως έγραψε προσφάτως το ygeiamou, δεν προσφέρεται η δυνατότητα συνδυασμού με συμπληρωματικές καλύψεις υγείας.

Διαβάστε επίσης

Αποζημίωση και απαλλαγή: Πώς υπολογίζονται – Τι πρέπει να ξέρετε

Συμβόλαιο Υγείας: Τρία κριτήρια SOS για να επιλέξετε τις αναγκαίες παροχές

Ασφάλιση Κατοικίας: Κίνηση – κλειδί με χαμηλό κόστος