«Φόρτσα στο πεντάλι να ρθουνε και οι άλλοι , πάμε για ορθοπεταλιές, τα ποδήλάτά μας όπως τα όνειρά μας ξέρουν από ανηφοριές».

Η αλήθεια είναι ότι οι νεοέλληνες δεν χρειάζονται το κάλεσμα του Κώστα Μακεδόνα για να πάρουν τα ποδήλατα και τα κράνη τους και να ξεκινήσουν τις ορθοπεταλιές.

Κατά μόνας, οικογενειακώς συν γυναιξί και τέκνοις ή σε οργανωμένες ομάδες οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θερμοί οπαδοί του ποδηλάτου. Στη δουλειά , στο τελευταίο βαγόνι του μετρό, στους ποδηλατοδρόμους του «Σταύρος Νιάρχος» το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά, στους ποδηλατικούς αγώνες, στο τρίαθλο, το ποδήλατο κυριαρχεί πλέον στη ζωή μας.

Η ασφαλιστική αγορά «πήρε το μήνυμα» και προτείνει ένα συνδυαστικό ασφαλιστικό πρόγραμμα για τους ποδηλάτες με καλύψεις για ατύχημα, κλοπή και αστική ευθύνη.

Ας δούμε ενδεικτικά δύο προγράμματα.

Το πρόγραμμα Cycle Way, συστήνει η Generali για την ολοκληρωμένη κάλυψη του ποδηλάτη. Το Cycle Way έχει ετήσια διάρκεια και απευθύνεται σε ιδιώτες και μέλη συλλόγων ποδηλάτου, ηλικίας 5-65 ετών, προσφέροντας καλύψεις που αφορούν σε ατύχημα, βλάβες, κλοπή και υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας ότι το ποδήλατο αποτελεί, όχι απλώς ένα χόμπι αλλά ένα πολύτιμο, καθημερινό εργαλείο για όσους το προτιμούν, το Cycle Way προσφέρει την κάλυψη της ολικής κλοπής, από αποθήκη ή γκαράζ της κύριας ή εξοχικής κατοικίας, με δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης με ποδήλατο ίσης αξίας και ποιότητας.

♦ Παράλληλα, οι ποδηλάτες είναι εξασφαλισμένοι από οποιοδήποτε απρόοπτο γεγονός συμβεί κατά τη μετακίνησή τους με καλύψεις που αφορούν:

♦ Τις σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές, που μπορεί να προκληθούν σε τρίτους, κατά τη χρήση του ποδηλάτου.

♦ Το προσωπικό ατύχημα οδηγού ποδηλάτου, συμπεριλαμβανομένου και οδοντικές βλάβες που μπορεί να προκληθούν από ατύχημα ή ακόμη και ζημιές σε γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής, από ατύχημα

♦ Τις υλικές ζημιές στο ποδήλατο και τα εξαρτήματά του, που θα προκληθούν από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή, ανατροπή, πτώση ή κατακρήμνιση.

♦ Τη δυνατότητα μεταφοράς στον τόπο επιλογής τους σε περίπτωση μηχανικής βλάβης του ποδηλάτου αν δεν είναι εφικτή η επιτόπου επισκευή του.

 

Η AIG ασφαλιστική προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης για τους ποδηλάτες που προβλέπει κάλυψη για ατύχημα, κλοπή και οδική βοήθεια.

Συγκεκριμένα προβλέπει:

♦ Πανελλαδική & 24ωρη κάλυψη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, η οποία εξασφαλίζει τη μεταφορά σας σε κάποιο συνεργείο ή στο σημείο έναρξης, π.χ. το σπίτι σας.

♦ Αστική Ευθύνη. Σε περίπτωση που προκαλέσετε σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές σε κάποιον τρίτο κατά τη διάρκεια που ποδηλατείτε, καλύπτει τη ζημιά μέχρι και το ποσό των 50.000€.

♦ Προσωπικό Ατύχημα. Σε περίπτωση ατυχήματος του ποδηλάτη αποζημιώνει για:

  • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες έως 1.000€
  • Επισκευή, αντικατάσταση ή αγορά γυαλιών ή φακών επαφής έως 500€
  • Αποκατάσταση οδοντικής βλάβης έως 500€
  • Επίδομα 2.000€ για χρήση κράνους σε περίπτωση ατυχήματος που θα προκύψει απώλεια ζωής ή μόνιμη ολική ανικανότητα
  • Απώλεια ζωής με 10.000€
  • Μόνιμη ολική ανικανότητα με 10.000€

♦ Κλοπή. Η AIG αποζημιώνει την ολική κλοπή του ποδηλάτου από το σπίτι, το αυτοκίνητο, την αποθήκη ή το γκαράζ. Προϋπόθεση είναι να ήταν κλειδωμένος ο χώρος (ή το ποδήλατο) στο οποίο φυλασσόταν το ποδήλατο, να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης και να έχει γίνει αναφορά του συμβάντος στην αστυνομία. Η AIG σας καλύπτει για την ολική κλοπή του ποδηλάτου και όχι την όποια αφαίρεση εξαρτημάτων ή αξεσουάρ.