Κάλυψη απέναντι σε μικρότερα ή μεγαλύτερα απρόοπτα της ζωής που σχετίζονται με μία βλάβη στο αυτοκίνητο, ένα οδικό ατύχημα, ένα ιατρικό περιστατικό ή και έκτακτα συμβάντα όταν επιτραπούν και πάλι τα ταξίδια, προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες μέσω των ασφαλίσεων βοήθειας.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι επίμαχες ασφαλίσεις παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες, με τα σημαντικότερα προϊόντα του κλάδου να είναι τα εξής:

1) Οδική βοήθεια: Αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες καλύψεις στον χώρο της ασφάλισης αυτοκινήτου. Η διαρκώς αυξανομένη χρήση των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και η χρήση πολύπλοκων τεχνολογιών στην κατασκευή τους ενίσχυσαν την αξία της υπηρεσίας οδικής βοήθειας στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη. Όπως εξηγούν στο ygeiamou πηγές της αγοράς, η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρεται από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες δεν ασκούν οι ίδιες τον κλάδο ασφάλισης, αλλά συνεργάζονται με εξειδικευμένους παρόχους. Ο καταναλωτής, λοιπόν, μπορεί να αγοράσει το προϊόν είτε απευθείας από την εταιρία, στην οποία έχει ασφαλίσει το όχημά του, είτε από την εταιρία οδικής βοήθειας. Ανάλογα με το πρόγραμμα παρέχεται επί τόπου επισκευή – όπου είναι εφικτό – ρυμούλκηση σε συνεργείο ή στην κατοικία σας, αλλαγή ελαστικού, παροχή καυσίμου και επαναπατρισμό οδηγού και επιβατών σε περιπτώσεις βλάβης ή ατυχήματος.

2) Φροντίδα ατυχήματος: Υποστηρίζει καθοριστικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλισης αυτοκινήτου, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις πέραν της βοήθειας για το όχημα, στη γρήγορη και ολοκληρωμένη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων ενός ατυχήματος, στη συλλογή κρίσιμων πληροφοριών, στη συμπλήρωση των εντύπων και στη φωτογράφηση των συμβάντων, αυξάνοντας, έτσι, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησής σας. Προσοχή: Σε αντίθεση με την οδική βοήθεια η φροντίδα ατυχήματος περιλαμβάνεται συνήθως στις καλύψεις του ασφαλιστηρίου αυτοκινήτου χωρίς να τη ζητήσει ο ασφαλισμένος και δεν έχει κόστος.

3) Ιατρική βοήθεια: Σας προσφέρει καλύψεις υγειονομικής μεταφοράς, ιατρικές συμβουλές και επαναπατρισμό για εσάς ή και τους συνοδούς σας. Μεταξύ άλλων, δηλαδή, καλύπτονται τα έξοδα για:

  • Τη διακομιδή και υγειονομική μεταφορά του ασφαλισμένου, εφόσον κριθεί ιατρικά αναγκαίο να διακομιστεί σε κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνεπεία ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθενείας.
  • Την επιστροφή στη μόνιμη κατοικία του, κατόπιν νοσηλείας με μη κοινό υγειονομικό μέσο.
  • Την επιστροφή του στη μόνιμη κατοικία του, συνεπεία ατυχήματος που θα συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, κατόπιν εξόδου από το νοσοκομείο με κοινό μέσο.
  • Την επιστροφή των συνταξιδευόντων μη παθόντων μελών της οικογενείας στην μόνιμη κατοικία του ασφαλισμένου, συνεπεία νοσηλείας του λόγω ατυχήματος.

4) Ταξιδιωτική βοήθεια: Περιλαμβάνει καλύψεις που παρέχουν υποστήριξη σε απρόβλεπτα συμβάντα όταν ταξιδεύετε, όπως ακυρώσεις ταξιδιών, απώλεια αποσκευών και εγγράφων, έκτακτες ιατρικές δαπάνες και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σας.

Διαβάστε επίσης

Ασφάλιστρα: Τέσσερις παράγοντες που τις καθορίζουν – Πότε ισχύουν εκπτώσεις

Διαμεσολαβητής ή internet; Από πού προτιμάμε να αγοράσουμε ασφαλιστικά προϊόντα

Unit linked: Γιατί απογειώθηκαν τα επενδυτικά προγράμματα εν μέσω πανδημίας