Ο «χρυσός» κανόνας για τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας είναι αυτό να καλύπτει τις βασικές ανάγκες ενός ασφαλισμένου. Τι γίνεται, όμως, με τις… δευτερεύουσες και πόσο πιο ακριβό γίνεται εντέλει το συμβόλαιο; Το ygeiamou παραθέτει μερικά σημεία – κλειδιά που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει εάν θέλει αφενός, να μην βρεθεί προ εκπλήξεως όσον αφορά στις καλύψεις και αφετέρου, να μην επιβαρυνθεί με εξτρά χρεώσεις. Ειδικότερα:

1. Ομαδικό συμβόλαιο. Σε περίπτωση που έχετε την τύχη να εργάζεστε σε μία επιχείρηση, η οποία έχει φροντίσει να παρέχει στους εργαζομένους της μία ιδιωτική ασφάλιση, τότε μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε το ομαδικό με το ατομικό σας συμβόλαιο. Αναζητήστε, λοιπόν, τα όρια της κάλυψης του ομαδικού, ώστε να επιλέξετε ένα ατομικό συμβόλαιο που να τα υπερβαίνει.

2. Νοσηλεία στο εξωτερικό. Εάν ανήκετε σε αυτούς που ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό – για επαγγελματικούς, λόγους αναψυχής ή υγείας – τότε θα ήταν συνετό να ενημερωθείτε για την κάλυψη που σας προσφέρει το συμβόλαιο για νοσηλεία στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, τα περισσότερα προγράμματα υγείας καλύπτουν κατά 100% τα έξοδα σε νοσοκομεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κατά 80% στο εξωτερικό (πλην Ευρώπης) και κατά 70% σε ΗΠΑ και Καναδά. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να επιλέξετε τη λύση της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγει ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασφαλιστεί το πολύ για τρεις μήνες, ενώ δίνεται η δυνατότητα κάλυψης ταξιδιών μεγαλύτερης διάρκειας, μέχρι ενός έτους υπό προϋποθέσεις (π.χ. σπουδαστές εξωτερικού, μακροχρόνιες επισκέψεις σε ξενιτεμένους συγγενείς). Όσον αφορά στους περιορισμούς, αυτοί έχουν να κάνουν με την ηλικία του ταξιδεύοντος και το εάν θα καλυφθεί μόνο για ατυχηματικά περιστατικά.

3. Επιλέξτε το θεραπευτήριο της επιλογής σας. Δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που αγοράζουν ένα συμβόλαιο λαμβάνοντας υπόψη όχι την ασφαλιστική εταιρία που το παρέχει, αλλά τα θεραπευτήρια, με τα οποία συνεργάζεται. Σε περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε η νοσηλεία σας να πραγματοποιηθεί σε κάποιο συγκεκριμένο νοσοκομείο, τότε μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε μόνον αυτό, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση του ασφαλίστρου.

4. Άμεση Ιατρική Βοήθεια. Όπως έγραψε σε σχετικό του άρθρο το ygeiamou, η επίμαχη υπηρεσία, με άμεση ανταπόκριση, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, παρέχει στους ασφαλισμένους αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού, φροντίζοντας, τόσο τους ίδιους, όσο και την οικογένειά τους. Εάν, λοιπόν, για κάποιους φαντάζει ως περιττό έξοδο, τότε σκεφτείτε πόσο πιο γρήγορα θα λάβετε την απαιτούμενη φροντίδα σε περίπτωση που την διακομιδή σας στην πλησιέστερη νοσηλευτική μονάδα αναλάβει ο στόλος της εκάστοτε εταιρίας που αποτελείται από ασθενοφόρα, ελικόπτερα, αεροπλάνα κ.α..

Διαβάστε ακόμη

Ταξιδιωτική ασφάλεια και άμεση ιατρική βοήθεια: Τι πρέπει να ξέρουμε

Τι καλύπτει το πακέτο ασφάλισης του παιδιού για ατύχημα