Έχετε προγραμματίσει μια επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο (π.χ. αφαίρεση χολής); Εισάγεσθε για νοσηλεία; Ξεκινάτε ημερήσια θεραπεία χωρίς διανυκτέρευση ( π.χ. χημειοθεραπεία);

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, πριν εισαχθείτε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθείτε σε τεστ για την ανίχνευση της Covid-19.

Μάλιστα το τεστ πρέπει να προγραμματιστεί αρκετές ημέρες πριν, αφού τα αποτελέσματα είναι γνωστό ότι δεν βγαίνουν αυθημερόν. Ποιος όμως πληρώνει γι΄αυτήν την εξέταση;

Ο ασφαλισμένος ασθενής που διαθέτει ασφαλιστήριο υγείας μπορεί να υποβληθεί στο τεστ με παραπεμπτικό του γιατρού του και να χρεώσει τη δαπάνη στην ασφαλιστική εταιρία όπως και τις υπόλοιπες διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Ωστόσο, κάθε εταιρία εφαρμόζει τη δική της πολιτική σε σχέση με την κάλυψη του τεστ για τον κορωνοϊό. Ορισμένες εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα καλύπτουν από εδώ και πέρα την εξέταση εντός του νοσοκομείου. Ορισμένες άλλες ανακοίνωσαν ότι θα καλύπτουν τα έξοδα για την εξέταση έως του ποσού των 130 ευρώ. Άλλες ξεκαθάρισαν ότι θα καλύπτουν μόνο την απλή και όχι τη μοριακή εξέταση για την covid 19 που στοιχίζει περισσότερο.

Με το παραπεμπτικό του γιατρού που γράφει γιατί θεωρεί επιβεβλημένο το τεστ, ο ασφαλισμένος μπορεί να απευθυνθεί και σε διαγνωστικό κέντρο προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ το οποίο θα καλύψει το ασφαλιστήριο υγείας.

Τα ραντεβού για γενικό check up στα διαγνωστικά κέντρα προγραμματίζονται πλέον κανονικά. Τους προηγούμενους μήνες ωστόσο τα διαγνωστικά κέντρα δεν έκλειναν ραντεβού για γενικό check up και μεμονωμένες διαγνωστικές εξετάσεις αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος.

Η σύναψη ενός συμβολαίου όμως ιδίως στις μεγαλύτερες ηλικίες προϋποθέτει γενικό check up προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της υγείας του υποψήφιου.

Για να προσπεράσουν αυτό το εμπόδιο οι ασφαλιστικές εταιρίες διέθεταν ασφαλιστήρια υγείας έναντι χαμηλότερου ποσού καλύψεων. Όταν αποκαταστάθηκε η κανονικότητα και ο ασφαλισμένος μπορούσε να προσκομίσει τις ιατρικές εξετάσεις (προασφαλιστικός έλεγχος) αναμόρφωναν το συμβόλαιο αυξάνοντας το όριο της αποζημίωσης.

Διαβάστε επίσης

Συμβόλαιο Υγείας: Πότε χρειάζεται η κάλυψη της δεύτερης ιατρικής γνωμάτευσης

Επίδομα νοσηλείας και ανάρρωσης: Ποιες καλύψεις προσφέρει – Γιατί να το επιλέξετε