Ίσως λιγότερο από άλλες χρονιές και με περισσότερη προσοχή αλλά τα θαλάσσια σπορ δε λείπουν από αυτό το «ειδικών συνθηκών» καλοκαίρι. Οι αθλητικές δραστηριότητες δημιουργούν περισσότερες πιθανότητες για κατάγματα ποδιών και χεριών.

Στα συμβόλαια υγείας  τα κατάγματα  περιλαμβάνονται στην γενικότερη ομάδα παθήσεων «μυοσκελετικού, οστών και αρθρώσεων» και αποζημιώνονται σύμφωνα με τους όρους και τις παροχές του εκάστου ασφαλιστηρίου.

H κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος θα πρέπει να δηλώνεται στις αιτήσεις αρχικής ασφάλισης υγείας όλων των εταιρειών, των οποίων σχετική ερώτηση περιλαμβάνεται εντός. Για να ασφαλιστεί ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απαντά ειλικρινά, καθώς τυχόν μυοσκελετικά προβλήματα, κακώσεις, προηγούμενα ατυχήματα ή παθήσεις γονάτων πιθανόν να σχετίζονται με μια μελλοντική ρήξη μηνίσκου. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αθλείται ή για οποιονδήποτε λόγο ασκεί πίεση στο μυοσκελετικό σύστημα θα πρέπει να το δηλώσει εξ αρχής για να μην υπάρξουν αργότερα προβλήματα στην καταβολή της αποζημίωσης.

Προϋπόθεση αποζημίωσης είναι απαρέγκλιτα ο ασφαλισμένος να ήταν υγιής κατά την σύναψη του ασφαλιστηρίου ή αποδεδειγμένα να μην γνώριζε τυχόν βλάβες στο μυοσκελετικό σύστημα.

Τι συμβαίνει ωστόσο αν ο υποψήφιος για ασφάλιση είχε τα προηγούμενα χρόνια υποστεί κάταγμα για τη σύνθεση του οποίου είχε τοποθετηθεί βίδα η λάμα;

Στις απαντήσεις κατά τη διαδικασία προασφαλιστικού ελέγχου θα πρέπει να αναφέρει το ακριβές σημείο του κατάγματος, αν αντιμετωπίσθηκε με εγχείρηση ή γύψο και αν τοποθετήθηκαν υλικά οστεοσύνθεσης και ποια είναι η πορεία της υγείας του υποψήφιου για ασφάλιση. Αν έχει για παράδειγμα  ενοχλήσεις  στις αλλαγές του καιρού η στο περπάτημα.

Προσοχή! Αν έχουν τοποθετηθεί υλικά οστεοσύνθεσης , τα περισσότερα συμβόλαια υγείας εξαιρούν την επέμβαση για την αφαίρεσή τους από τις καλύψεις.