Μια μερίδα εταιριών όταν καταργεί ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα, όπως έχει δικαίωμα να κάνει, και το αντικαθιστά με κάποιο άλλο δεν αφαιρεί το δικαίωμα στους παλαιούς πελάτες τους να κρατήσουν το υπάρχον συμβόλαιό τους με όλες τις παροχές και τις καλύψεις.

Ωστόσο άλλες εταιρίες όταν αλλάζουν ένα πρόγραμμα υγείας, συμπαρασύρουν και υποκαθιστούν όλο το ενεργό χαρτοφυλάκιο του επίμαχου προγράμματος ασφάλισης υγείας με το νεοεισερχόμενο. Η πρώτη τακτική ομολογουμένως δείχνει μία κουλτούρα σταθερής πολιτικής που πρέπει να αξιολογηθεί και να προσμετρηθεί ώστε να κάνουμε μία επιλογή με λιγότερους αστάθμητους παράγοντες απροσδόκητων αλλαγών στο πρόγραμμα υγείας που θα επιλέξουμε.

Επίσης εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες στα προγράμματα ασφάλισης υγείας που διαθέτουν, δεν κατοχυρώνεται η ανανέωση των συμβολαίων των ασφαλισμένων. Τα σημαίνει αυτό;

Ότι δε δημιουργείται η υποχρέωση από μέρους της εταιρείας σε περίπτωση που αλλάξει το πρόγραμμα για το σύνολο των ασφαλισμένων να διασφαλίσει χωρίς έλεγχο υγείας την επανένταξή τους.

Για παράδειγμα κάποιος εν τω μεταξύ ασθενεί; Θα εξαιρεθεί την ασθένειά του από τις καλύψεις;

Έμπειροι ασφαλιστές διαβεβαιώνουν ότι η ηλικία και η κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου δεν αποτελούν λόγους ακύρωσης η τροποποίησης των όρων του συμβολαίου.

Ωστόσο κάθε χρόνο που ανανεώνεται το ετήσιο συμβόλαιο υγείας, η εταιρία εκτός από την κατάργηση κάποιου προγράμματος έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει του όρους ή να αυξήσει τα ασφάλιστρα.

Αυτά τα θέματα πρέπει να τα συζητήσουμε με τον ασφαλιστή μας πριν καταλήξουμε σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα καθώς αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της ασφάλισης υγείας. Να ασφαλιζόμαστε υγιείς προκειμένου να έχουμε κάλυψη σε περίπτωση ασθένειας.

Διαβάστε ακόμη

Τι πρέπει να καλύπτει ένα καλό συμβόλαιο υγείας

Ασφαλιστήριο Υγείας: Οι 4 σημαντικές συμπληρωματικές καλύψεις που πρέπει να έχει

Ασφάλιστρα Συμβολαίου: Αυξάνονται σε περίπτωση ασθένειας; Τι αλλάζει