Την στήριξη του συμβολαίου υγείας δεν τη χρειαζόμαστε μόνο για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας. Τη χρειαζόμαστε και για την αποθεραπεία-αποκατάσταση που ακολουθεί τη νοσηλεία.

Για παράδειγμα ένα μέλος της οικογένειάς μας νοσηλεύτηκε μετά από ατύχημα και χρειάζεται να φιλοξενηθεί σε κέντρο αποκατάστασης για τρεις μήνες για ασκήσεις και φυσικοθεραπεία. Καλύπτονται τα έξοδα παραμονής από το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του; Δεν είναι αυτονόητο.

Σύμφωνα με έμπειρους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, θα πρέπει να ρωτήσετε πριν υπογράψετε το συμβόλαιο, αν το πρόγραμμα υγείας σας καλύπτει έξοδα νοσηλείας κατ’ οίκον και έξοδα αποκατάστασης μετά τη νοσηλεία.

Πρόκειται για δαπανηρές και πολύχρονες δοκιμασίες. Ακόμα και τα μισά να πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία είναι μια ανακούφιση για την οικογένεια του ασθενούς.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας κατ’ οίκον 500,00 € ανά μήνα για ανώτατο χρονικό διάστημα έως 5 μήνες για κατ’ οίκον νοσηλεία μετά από νοσηλεία από ατύχημα ή ασθένεια.

Καλύπτουν επίσης τα έξοδα αποθεραπείας και αποκατάστασης σε κέντρα αποκατάστασης, π.χ. μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή μετά από τροχαίο ατύχημα. Χορηγούν μάλιστα και αποζημίωση έως 100,00 € την ημέρα για ανώτατο χρονικό διάστημα έως 6 μήνες.

Προϋπόθεση για να κάνει ο ασφαλισμένος χρήση των δύο παραπάνω παροχών είναι να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον δύο έτη.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί ο θεράπων γιατρός να προτείνει ημερήσια θεραπεία και όχι παραμονή στο κέντρο. Οι ατομικές συνεδρίες μπορεί να περιλαμβάνουν εργοθεραπεία, υδροθεραπεία, φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, γνωσοαποκατάσταση, ψυχολογική υποστήριξη, βελονισμό, διατροφή, μουσικοθεραπεία, βιοσυντονισμό κλπ

Σε γενικές γραμμές οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν τις εναλλακτικές θεραπείες, όπως βελονισμός, μουσικοθεραπείες κλπ. Αντίθετα καλύπτουν την εργοθεραπεία και την φυσικοθεραπεία αν συστήνεται από το θεράποντα γιατρό.

Διαβάστε επίσης

Επίδομα νοσηλείας και ανάρρωσης: Ποιες καλύψεις προσφέρει – Γιατί να το επιλέξετε

Ασφαλιστήριο Υγείας: Οι 4 σημαντικές συμπληρωματικές καλύψεις που πρέπει να έχει

Νοσηλεία σε ΜΕΘ: Τι καλύψεις προσφέρουν τα ασφαλιστήρια υγείας