Η ταξιδιωτική ασφάλεια ίσως αυτό καλοκαίρι να είναι ακόμα πιο αναγκαία για να μας καλύψει αν τυχόν νοσήσουμε κατά τη διάρκεια μετάβασης ή μετακίνησής μας από και προς τον τόπο της μόνιμης διαμονής μας. Πολύ χρήσιμο είναι και το πρόγραμμα άμεσης ιατρικής βοήθειας που παρέχουν κάποιες εταιρίες ώστε να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια απρόσμενα περιστατικά υγείας ιδίως όταν βρισκόμαστε μακριά από τον τόπο κατοικίας μας.

Αυτά τα προγράμματα έχουν χαμηλό κόστος  γι ΄αυτό πολλές καλύψεις εξαιρούνται. Συγκεκριμένα  τα συμβόλαια δεν καλύπτουν τους παρακάτω κινδύνους:

1. Κινδύνους που οφείλονται άμεσα ή έμμεσα, ολικά ή μερικά, σε εξωτερικό πόλεμο (κηρυγμένο ή ακήρυκτο), εμφύλιο πόλεμο, επανάσταση, πραξικόπημα, πολιτικές ταραχές, τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματική ενέργεια του Ασφαλισμένου ή απόπειρα διάπραξής της, καθώς και κινδύνους που οφείλονται σε πυρηνική ενέργεια.

2. Κινδύνους που οφείλονται σε επιδημίες, πανδημίες και μολυσματικές μεταδοτικές ασθένειες. Όπως επισημάναμε κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοιού, πολλές ελληνικές εταιρίες και διεθνείς ασφαλιστικοί όμιλοι άλλαξαν την πολιτική τους , καταργώντας την εξαίρεση της πανδημίας από τις καλύψεις προκειμένου να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια.

3. Κινδύνους που οφείλονται σε ψυχική ή νοητική ασθένεια.

4. Κινδύνους που οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών ή διεγερτικών ουσιών.

5. Κινδύνους που οφείλονται σε ασθένειες που προϋπήρχαν της ασφάλισης και στις επιπλοκές τους.

6. Κινδύνους που οφείλονται στη διάπραξη ποινικά κολάσιμης πράξης από τον Ασφαλισμένο.

 Επίσης, δεν καλύπτονται οι περιπτώσεις:

1. Εγκύων που βρίσκονται πάνω από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης.

2. Μεταφοράς σορού σε περίπτωση απώλειας ζωής, κατά το χρονικό διάστημα που ο Ασφαλισμένος μετακινείται για να υποβληθεί σε θεραπεία, σαν συνέπεια χρόνιας πάθησης.

3. Όπου ο Ασφαλισμένος ταξιδεύει αντίθετα από συμβουλές γιατρού.

4. Όπου ο Ασφαλισμένος ταξιδεύει προγραμματισμένα για να πάρει ιατρικές συμβουλές ή διάγνωση, για να υποβληθεί σε ιατρική ή χειρουργική επέμβαση, για θεραπείες, ή για εθελούσια διακοπή εγκυμοσύνης.

5. Που ο Ασφαλισμένος είναι σε λίστα αναμονής νοσοκομείου ή οποιουδήποτε νοσηλευτικού ιδρύματος για θεραπεία.

Επιπλέον, δεν καλύπτεται η συμμετοχή  σε αγώνες και αθλήματα που γίνονται επαγγελματικά ή συμμετοχή σε προπονήσεις για αυτά· ενασχόληση με εναέρια ή επικίνδυνα/extreme σπορ ˙ αναρριχήσεις, εξερευνήσεις και καταδύσεις, αυτοκτονία, απόπειρα αυτοκτονίας ή συμμετοχή του ασφαλισμένου σε πολεμικές επιχειρήσεις.