Σχέδιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επεξεργασία μοντέλου e-τάξης ετοιμάζει η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως ενώ όλα θα εξαρτηθούν από το χρονικό διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω κορωνοϊού.

Το πρώτο βήμα αφορά στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου καθώς αρχικά για τους μαθητές του Δημοτικού φαίνεται ότι προκρίνεται το μέτρο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Η διδασκαλία θα έχει τον χαρακτήρα της ενισχυτικής διδασκαλίας και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν download σε βασικά μαθήματα και να γίνεται η διδασκαλία του μαθήματος μέσω πλατφόρμας.

Στο υπουργείο Παιδείας γίνονται συνέχεια συσκέψεις και προετοιμασία καθώς δεν υπήρχε παλαιότερη τέτοια ετοιμότητα. Τις επόμενες ημέρες οι μαθητές αναμένεται να ενημερωθούν για την αναρτημένη ψηφιακή μορφή των βιβλίων καθώς και του εκπαιδευτικού υλικού.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει ανακοινώσει την την απόφαση του για άμεση διάθεση της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Χώρας, λόγω του κλεισίματος των σχολείων και την ανάγκη που έχει προκύψει τις τελευταίες ήμερες για κ αναπλήρωση των μαθημάτων.

Το θέμα της αναπλήρωση των ωρών και τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα συζητηθούν σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα είπε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων, αρχικά στη Γ’ Λυκείου, και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενώ ήδη ακούστηκαν θέσεις ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές υπολογιστές ή ότι δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί γνώστες της χρήσης υπολογιστών.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία και κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων – Σενάριο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο

Κορωνοϊός: Κλείνουν για 14 μέρες παιδικοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα

Κορωνοϊός: 22 ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ – Πώς να προστατευθούμε