Μία χαλαρή μέρα στην παραλία με φίλους του ήταν καθοριστική στο να αλλάξει η ζωή του 15χρονου, τότε Zack Collie. Ο ίδιος και οι φίλοι του έτρεχαν προς τη θάλασσα όταν ο Zack βούτηξε σε ένα επερχόμενο κύμα και χτύπησε με το κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη σε έναν αμμόλοφο.

Είχε βουτήξει άπειρες φορές στη θάλασσα προηγουμένως, αλλά αυτή η μία φορά ήταν αρκετή για να του αλλάξει τη ζωή.

«Αμέσως μετά την πρόσκρουση όλο το σώμα μου ήταν μουδιασμένο και σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου από εκεί που μπορούσα να κουνήσω κάθε μυ του σώματός μου, δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα», λέει ο Zack Collie.

Αίφνης, η ζωή του άλλαξε καθώς αμέσως μετά τον τραυματισμό του, δεν μπορούσε να κινήσει κανένα μέρος του σώματός του από το λαιμό και κάτω.

Μιλώντας για την αλλαγή αυτή, ο Zack αναφέρει πως δεν μπορούσε πια να πραγματοποιήσει καμία από τις κινήσεις που είναι δεδομένες για κάθε άνθρωπο καθώς δεν μπορούσε να ανεβάσει το χέρι στο πρόσωπό του, δεν μπορούσε πια να φάει, να κάνει μπάνιο, να ξυριστεί, να ντυθεί, να χτενιστεί ή βουρτσίσει τα δόντια του μόνος του.

«Ήμουν πια απόλυτα εξαρτημένος από την φροντίδα των άλλων για να έχω μια ποιοτική ζωή και αρχικά αισθάνθηκα απελπισμένος. Αλλά τώρα, αγαπώ τη ζωή μου. Κατάφερα να πετύχω περισσότερα από όσα είχα πετύχει σε όλη την προηγούμενη ζωή μου, ενώ τώρα έχω αποκτήσει καλύτερη σχέση και με την οικογένειά μου καθώς η ζωή μου έκανε στροφή 180 μοιρών».