Κάθε ώρα, κάθε 24ωρο της τελευταίας περιόδου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι ειδικοί που είναι επιφορτισμένοι με την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και την εισήγηση μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19 παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

Το 4ο κύμα της πανδημίας επελαύνει όπως δείχνει το γεγονός ότι την Τρίτη ανακοινώθηκαν 8.129 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα, οι νεκροί του τελευταίου 24ώρου έφτασαν τους 80 και οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανήλθαν σε 547, δεν επιτρέπει σε κανέναν να επαναπαύεται. Η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες -για παράδειγμα με την Γαλλία που χθες  Τρίτη 16 Νοεμβρίου σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 19.778 κρούσματα, τα περισσότερα στη χώρα από τις 25 Αυγούστου- δείχνει ότι η πορεία της νόσου Covid-19 δείχνει ότι η πανδημία φουντώνει επικίνδυνα.

Ενα από τα λίγα θετικά στοιχεία αυτή την ώρα είναι η αύξηση των εμβολιασμών. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες κλείστηκαν συνολικά 192.000 ραντεβού από πολίτες που αποφάσισαν να κάνουν την 1η δόση του εμβολίου. Επιπλέον, μόνο τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου -σε ένα 24ωρο δηλαδή- κλείστηκαν 105.000 ραντεβού για την 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid από Ελληνίδες και Έλληνες που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες (ή δύο αν είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson) από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του προς τους πολίτες που αναμένεται για αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, θα προτρέψει τους πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, απευθύνοντας κάλεσμα και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις να κλείσουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την τρίτη ενισχυτική δόση, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα είναι το τέλος της πανδημίας και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό

Εμβολιασμός: Στους 5 μήνες η τρίτη δόση – Καταγράφηκαν 100.000 νέες μολύνσεις σε 14 μέρες

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για την πανδημία