Το ΕΚΑΒ επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, για τον επιχειρησιακό ρόλο του οργανισμού τόσο στη διαχείριση περιστατικών covid-19 όσο και των επειγόντων περιστατικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ξεναγήθηκε στους χώρους του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ-ΕΚΑΒ), όπου και πληροφορήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος της ενσωμάτωσης του πρώην ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, καθιστώντάς το ΕΚΑΒ, ως τον μοναδικό επιχειρησιακό βραχίονα του Υπουργείου Υγείας, τόσο σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας του ΕΣΥ, όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και υγειονομικών κρίσεων.

Στην ενημέρωση του Υπουργού παραβρέθηκαν επίσης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, η Συντονίστρια Ιατρός της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων & Διευθύντρια του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) Αναστασία Ζυγούρα καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της ΚΥ Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος.

Ειδήσεις σήμερα 

Πλεύρης: Με νέους όρους ο ΕΟΠΥΥ στο 2022 – Θεσπίζεται σειρά ποιοτικών κριτηρίων

Έρευνα: Πόσο κινδυνεύουν οι διαβητικοί από τον κορωνοϊό