Σε αναστολή παραμένουν οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό της AstraZeneca στις ΗΠΑ, μετά την περίπτωση ενός εθελοντή που παρουσίασε πρόβλημα τον νωτιαίο μυελό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το «Reuters». Όπως έγινε γνωστό, ωστόσο, δεν πρόκειται για παρενέργεια του φαρμάκου και ως εκ τούτου, δόθηκε η άδεια για τη συνέχιση της έρευνας.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησαν εκ νέου τη δοκιμή του εμβολίου στη Βρετανία κατόπιν εντολής της Ρυθμιστικής Αρχής Υγείας (MHRA) της χώρας, μετά από αναστολή των διαδικασιών για περίπου 10 ημέρες. Ωστόσο η εγγραφή νέων συμμετεχόντων στη μελέτη και άλλες διαδικασίες δοκιμής παραμένουν σταματημένες στις ΗΠΑ, εν αναμονή έρευνας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πάντως η διακοπή των δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με την βιωσιμότητα ενός από τα ταχύτερα πειραματικά πλάνα για την προστασία από την πανδημία.

Την ίδια ώρα η μετοχές της AstraZeneca στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5%  στη Νέα Υόρκη, ενώ η συγκεκριμένη βιοφαρμακευτική εταιρεία είναι μια από τις πολλές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Operation Warp Speed» της αμερικανικής κυβέρνησης για την ταχεία παρακολούθηση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα εμβόλια που θα βγει πρώτο στην αγορά.