Την εικόνα των περιστατικών που διαχειρίζεται κατόπιν παραπομπής από τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Αγλαία Κυριακού» και τα οποία αφορούν ανηλίκους με συγγενείς καρδιοπάθειες παρουσιάζει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Σύμφωνα με το Ωνάσειο, στη σχετική λίστα βρίσκονται 22 περιστατικά, εκ των οποίων οκτώ προγραμματίζονται για χειρουργική αντιμετώπιση στο ΩΚΚ, με 4 από αυτούς τους ασθενείς να είναι ανασφάλιστοι. Επίσης, πέντε ασθενείς προγραμματίζονται για καθετηριασμό και επαναξιολόγηση αναγκαιότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του προβλήματος υγείας τους. Τέλος, πέντε ασθενείς έχουν χειρουργηθεί είτε στο ΩΚΚ είτε αλλού και τέσσερις ασθενείς δεν χρήζουν παρέμβασης επί του παρόντος.

Το Ωνάσειο καλύπτει παγίως εντελώς δωρεάν τη νοσηλεία απόρων ή ανασφάλιστων παιδιών όταν και εφόσον αυτά παραπέμπονται από δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον το ΩΚΚ καλύπτει και τη διατροφή του γονέα που συνοδεύει το παιδί κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες στο ΩΚΚ από τα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Αγλαΐας Κυριακού», αρκετά από τα οποία ήταν άπορα ή ανασφάλιστα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα – Δύο θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες