Τρία αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν με πλαστικά καπάκια, παρέδωσε το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης. Τα αμαξίδια παραδόθηκαν στα νοσοκομεία Θεαγένειο και ΑΧΕΠΑ, καθώς και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης.

Η διάθεση των τριών αναπηρικών αμαξιδίων έγινε από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου, Πέτρο Λεκάκη, στο πλαίσιο της δράσης «Keep on Moving», που αφορά τη συλλογή καπακιών πλαστικών μπουκαλιών και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Τη συγκεκριμένη δράση είχε ξεκινήσει η εθελοντική ομάδα «Τhessaloniki Next2U» και από το 2018 υλοποιείται εξ ολοκλήρου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των πολιτών και των μεγάλων ποσοτήτων από πλαστικά καπάκια που συγκεντρώνονται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκάκης, η ανταπόκριση του κόσμου «είναι συγκινητική καθώς μέσα σ’ ένα χρόνο συγκεντρώθηκαν 17 τόνοι από πλαστικά καπάκια. Εκτός από τα τρία αναπηρικά αμαξίδια που παραδόθηκαν σήμερα στα νοσοκομεία της πόλης και στο Σύλλογο Παραπληγικών, έχουν ήδη παραγγελθεί άλλα οκτώ, τα οποία θα δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

Τα πλαστικά καπάκια μαζεύονται σε αποθήκη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που εποπτεύεται από τη διεύθυνση ανακύκλωσης. Με τη συμπλήρωση ενός τόνου πλαστικού, τα καπάκια δίνονται σε εταιρία ανακύκλωσης και με τα χρήματα αγοράζεται ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ