Προσποιούμενος ότι δεν κατάλαβε ότι ο επίτροπος τον εγκάλεσε ότι δεν σέβεται τους γύρω του, ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο Facebook ότι δεν πρόκειται να κόψει το τσιγάρο!

Έτσι αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετά την οργισμένη δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας σχετικά με τη φωτογραφία που δείχνει τον Πολάκη να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν απολογείται για την πράξη του, υποστηρίζει ότι την φωτογραφία την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας υγειονομικου υλικού και κατηγορεί τον επίτροπο ότι δεν γνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει στο υπουργείο Υγείας. Το τσιγάρο θα το κόψω όταν επιλέξω εγώ αναφέρει με το γνωστό ύφος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις:
-Αυτος ο”τύπος” κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τςιγαρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!
-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο.Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε .Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε .Μαθε πριν μιλήσεις !!
-το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)
-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )
Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιςτικη δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!
Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK “GUY”???
Yours sincerely
Pavlos Polakis deputy Minister of Health

Το περιεχόμενο αλλά και το ύφος της απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσε οργή και στους χρήστες του Twitter που επισήμαναν ότι αυτό για τον οποίο τον επέκριν ο Ευρωπαίος επίτροπος ήταν το πού κάπνιζε και όχι το αν θα κόψει το τσιγάρο με έναν χρήστη να αναρωτιέται γιατί δεν έχει υπάρξει παρέμβαση από τη στιγμή που ο Παύλος Πολάκης διέπραξε αδίκημα. Αρκετά ήταν και τα σχόλια για τα αγγλικά του αναπληρωτή υπ. Υγείας ενώ σχόλια υπήρξαν και για το γεγονός ότι ο μόνος που φοράει γραβάτα στο υπουργείο είναι ο θυρωρός – κατά δήλωση του κ. Πολάκη.