Θετικές στον κορωοϊό είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ινστιτούτου Παστέρ, η κόρη και η εγγονή της 76χρονης που πέθανε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό, η 76χρονη νοσηλεύονταν από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε πολύ βαριά κατάσταση ως αποτέλεσμα των υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία έπασχε.
Τα κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου χθες παρέμειναν κλειστά για απολύμανση, καθώς η κόρη της 76χρονης ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό τους. Σήμερα οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να ιχνηλατήσουν τις επαφές της κόρης και αυτές θα τεθούν σε απομόνωση. Δεδομένου αυτού τα Κέντρα Υγείας αναμένεται να εργαστούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, δεν πήγαινε στη δουλειά επειδή είχε συμπτώματα γρίπης και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, ενώ είναι καλά στην υγεία της. Σε πολύ καλή κατάσταση τέλος, από πλευράς υγείας είναι και η εγγονή της 76χρονης.

Να αναφέρουμε τέλος ότι αρνητικό ήταν το τεστ για τον ιό COVID 19 στο οποίο υποβλήθηκε γιατρός πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος εξέτασε την 76χρονη όταν προσήλθε στο νοσοκομείο σχετικά με άλλου τύπου πρόβλημα υγείας και ο οποίος διέγνωσε την πνευμονία. Ο γιατρός παρέμενε μέρι σήμερα το πρωί σε απομόνωση και πλέον επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Καλπάζει» στην Ισπανία – 812 νέοι θάνατοι και 6.398 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός – Πανελλήνιες: «Στόχος να γίνουν οι εξετάσεις μέχρι τον Ιούλιο» λέει η Νίκη Κεραμέως

Κορωνοϊός: «Ωρολογιακή βόμβα» οι ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση