Η Γερμανία βάζει «φρένο» στις πτήσεις από Ιράν και Κίνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αντρέας Σόιερ, την ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (έξι το απόγευμα, ώρα Γερμανίας).

Μέχρι στιγμής, στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης οι νεκροί είναι 16 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 4.838.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «BILD», η κυβέρνηση του Βερολίνου αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας το κλείσιμο των μπαρ, νυχτερινών κέντρων, εκκλησιών, τζαμιών, μουσείων, εμπορικών εκθέσεων, οίκων ανοχής, παιδικών χαρών, αθλητικών λεσχών, γυμναστηρίων και ιαματικών λουτρών.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι αρχές το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας, καθώς συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, ύψους έως 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να βοηθήσει την περιοχή να αντέξει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και αλλάζει καθημερινά, δυστυχώς όχι προς το καλύτερο», ανέφερε ο Ζέντερ.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Βαυαρίας θα μπορούσε να αγοράσει μερίδια σε προβληματικές εταιρείες προκειμένου να αποτραπούν οι πτωχεύσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Κορωνοϊός – Κάλεσμα Μέρκελ: Αποφύγετε τις κοινωνικές επαφές, τα κρούσματα θα αυξηθούν