Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στο Ιράν αυξήθηκε σήμερα κατά 54 και ανήλθε σε 291, ενώ των κρουσμάτων σε 8.042 αυξημένος κατά 881, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στη Γαλλία, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σήμερα σε 30 από 25 που ήταν χθες, ανακοίνωσε η αρχή δημόσιας υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει τα 1.412, ενώ 12 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, έχουν ιαθεί.

Στην Αυστρία, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα επιτρέπει την είσοδο στο έδαφός της σε ανθρώπους που προέρχονται από την Ιταλία σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που θα λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η αναστολή των μαθημάτων στα πανεπιστήμια και η ενθάρρυνση των εταιρειών να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, όπως είπε ο Κουρτς.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κουρτς με τον υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με περισσότερους από 500 ανθρώπους.

Στη βόρεια Ισπανία, οι αρχές της Λα Ριόχα διέταξαν να κλείσουν όλα τα σχολεία προληπτικά σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της τοπικής υγειονομικής αρχής.

Η απόφαση των αρχών στην μικρή αυτή περιοχή, όπου έχουν καταγραφεί 102 κρούσματα του ιού, ελήφθη έπειτα από ανάλογη απόφαση που έλαβαν τόσο οι αρχές της περιοχής της Μαδρίτης, όσο και εκείνες της Βιτόρια-Γκαστέις– πρωτεύουσας της επαρχίας Άλαβα και της αυτόνομης κοινότητας της Χώρας των Βάσκων στα βόρεια–να διατάξουν το κλείσιμο σχολείων, νηπιαγωγείων και πανεπιστημίων.

Έπειτα από την απόφαση της Μαδρίτης να κλείσει τα σχολεία, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι από αύριο θα στείλει και τους 1.200 ισπανούς υπαλλήλους της στα σπίτια τους για να εργάζονται εξ΄αποστάσεως.

“Η εταιρεία θα διατηρήσει την συνήθη δραστηριότητά της και θα εγγυηθεί, όπως έκανε μέχρι σήμερα, την προμήθεια των φαρμάκων στα νοσοκομεία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Roche.

Στην Ισπανία έχουν χάσει τη ζωή τους από την covid-19 28 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα ανήλθε σε 1.204 και είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Στη Βρετανία ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι σε όσους Ιταλούς φθάνουν στη χώρα θα δίνεται οδηγία να τίθενται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις εκδηλώσεις εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μοραβιέτσκι.

“Στη σημερινή μας σύσκεψη αποφασίσαμε να ματαιώσουμε όλες τις μαζικές εκδηλώσεις”, είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Η χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης με πληθυσμό 38 εκατομμύρια κατοίκους έχει καταγράψει 17 κρούσματα του κορωνοϊού αλλά κανέναν νεκρό.

Στη Μολδαβία, οι αρχές απαγόρευσαν σε όλους τους ταξιδιώτες, που προέρχονται από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, την είσοδο στη χώρα αεροπορικώς. Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα, τρεις ημέρες έπειτα από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για μια 48χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η οποία νοσηλεύτηκε μόλις επέστρεψε αεροπορικώς από την Ιταλία το Σάββατο.