Την εκδήλωση της Ελληνικής Οργάνωσης για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες, SALVIA, για την καθιέρωση της σημερινής ημέρας ως Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στους εγκαυματίες και τα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι, το 2018, χαιρέτισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην επόμενη ημέρα και πως αντιμετωπίζεται το έγκαυμα. Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, τρία είναι τα κύρια σημεία για την αντιμετώπιση του εγκαύματος:

«Η πρόληψη: Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάζεται σήμερα η Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων για το πώς μπορεί να αποτραπεί το έγκαυμα.

Η άμεση θεραπεία: Πέρα από το ΚΑΤ, έχουνε στο νοσοκομείο Γεννηματά και υπάρχει και στο Θριάσιο με τη δωρεά του ιδρύματος Λάτση. Μιλάμε για περίπου 4.000 περιπτώσεις εγκαυμάτων το χρόνο και περίπου 800 άτομα που χρήζουν θεραπείας.

Στήριξη και αποκατάσταση: Σε συνεργασία με την Salvia επεκτείναμε το μητρώο Εγκαυματιών για όλους τους εγκαυματίες και είμαστε σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ για μία σειρά από πράξεις για θεραπείες αποκατάστασης, να αποζημιώνονται για το σύνολο των εγκαυματιών όχι μόνο για τους εγκαυματίες στο Μάτι. Δουλεύουμε την πρόληψη, έχουμε κάνει τις μονάδες θεραπείας που πρέπει να τις ενισχύουμε όσο περισσότερο μπορούμε και έτσι την επόμενη ημέρα θα γνωρίζει ο εγκαυματίας ότι έχει στήριξη στη θεραπεία. Πιστεύω ότι βάλαμε το νερό στο αυλάκι. Σιγά σιγά μπαίνουμε στην επόμενη ημέρα και δεν κρύβουμε το έγκαυμα, το αντιμετωπίζουμε και το προλαμβάνουμε».