Συνάντηση με τον Δρ. Άντονι Φάουτσι, Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και επικεφαλής Ιατρικό Σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, είχε στην Ουάσιγκτον η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Χαίρομαι που γνώρισα τον Διευθυντή του NIAID, Δρ. Άντονι Φάουτσι, μια από τις βασικές επιστημονικές φωνές στις πιο σκοτεινές εποχές της COVID-19. Συγχαρητήρια για μια λαμπρή καριέρα και ό,τι καλύτερο για το νέο κεφάλαιο. Ελπίζω να παραμείνετε ενεργός υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας στο μέλλον» ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος με ανάρτησή της στο twitter.

Η κ. Κυριακίδου και ο κ. Φάουτσι συζήτησαν την κατάσταση και τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και την ανάγκη για ισχυρή συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ για την ετοιμότητα έναντι των τρεχουσών απειλών για την υγεία (όπως η COVID-19 και η ευλογιά των πιθήκων), αλλά και μελλοντικές απειλές.

Μετά τη συνάντηση αυτή, η Επίτροπος θα συναντηθεί με μέλη της ηγεσίας του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο και θα επισκεφθεί το τμήμα παιδιατρικής ογκολογίας του. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Συντονιστή Αντιμετώπισης της COVID-19 του Λευκού Οίκου, Άσις Κ. Τζχα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Την Πέμπτη, θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της με συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Χαβιέρ Βεσέρα. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στο πεδίο συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ σε κοινές προτεραιότητες όπως ο καρκίνος, η ενίσχυση της παγκόσμιας πρόληψης πανδημίας, η ετοιμότητα και η ανταπόκριση για το μέλλον και τα επόμενα βήματα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΣΕΠ 7Κ/2022 – Προσλήψεις στην Υγεία: Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν για τις 3.720 μόνιμες θέσεις

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για συμβάσεις σε 10 ειδικότητες