Η Γαλλία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει 180.777 νέες μολύνσεις μέσα σε διάστημα 24 ωρών και τις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία να αυξάνονται για 3η συνεχή ημέρα.

Το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 130 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της νόσου να ξεπερνά τις 141.000.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης των μολύνσεων βρίσκεται μόλις κάτω από τις 99.000, σε επίπεδα που κυμαινόταν την περίοδο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου εξαιτίας του κύματος της παραλλαγής Όμικρον. Η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, μετά τις διακοπές για δύο εβδομάδες, εκτιμάται ότι συνέβαλε στη διασπορά του ιού.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται σήμερα στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 20.742 (36 περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο). Εξ αυτών 1.604 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 28 λιγότεροι σε σύγκριση με χθες, Δευτέρα.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν αναμένει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 στο τέλος του μήνα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας έχει αρθεί στη Γαλλία.

Eιδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Στα 26.785 τα νέα κρούσματα, 34 θάνατοι και 342 διασωληνωμένοι

«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: «Όχι» στην απότομη άρση των μέτρων – Η Ελλάδα στις χώρες που αυξάνονται τα κρούσματα

Τουλάχιστον δύο bonus για τους πολίτες που εγγράφονται σε οικογενειακό γιατρό