Φερόμενες επαναλοιμώξεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των κρουσμάτων της Covid-19 στην Αγγλία μέχρι στιγμής αυτό το έτος, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, αφότου η Αρχή Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τα δεδομένα του κορονοϊού.

Με αυξημένο τον αριθμό ατόμων που μολύνονται ξανά από τη νόσο από τότε που άρχισε να κυριαρχεί η παραλλαγή Omicron στα τέλη του 2021, η Βρετανία άρχισε τη Δευτέρα να ενσωματώνει πιθανές επαναλοιμώξεις της νόσου στα καθημερινά της δεδομένα.

«Η επαναμόλυνση παρέμενε σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι την έναρξη του κύματος της Omicron. Είναι σωστό ότι οι καθημερινές μας διαδικασίες αναφοράς αντικατοπτρίζουν πώς άλλαξε ο ιός», δήλωσε ο ο Στίβεν Ράιλι, γενικός διευθυντής Δεδομένων στην UKHSA. Οι συνολικοί αριθμοί κρουσμάτων συνέχιζαν να μειώνονται, πρόσθεσε.

Το ποσοστό επαναλοιμώξεων κινούνταν σε κάτω από 2% πριν τις 6 Δεκεμβρίου

Πριν τις 6 Δεκεμβρίου, το ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων στην Αγγλία που θεωρούνταν ότι ήταν επαναλοιμώξεων κινούνται σε κάτω από 2% για σχεδόν έξι μήνες. Αυτό το ποσοστό εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο 9,9% μέχρι στιγμής το 2022, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters από τα δεδομένα της UKHSA.

Στην Ιταλία, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας είπε ότι τα κρούσματα επαναμόλυνσης ανέρχονται επί του παρόντος σε περίπου 3% επί του συνόλου των λοιμώξεων, από περίπου 1,5% πριν την εμφάνιση της Omicron.

Ο μεταγωγέας δεδομένων της Δευτέρας, ο οποίος καταγράφει θετικά τεστ της Covid ξεχωριστά κατά τουλάχιστον 90 ημέρες ως ξεχωριστές λοιμώξεις, προεκτάθηκε πίσω στην αρχή της πανδημίας.

Έχουν αναφερθεί 588.000 πιθανές επαναμολύνσεις

Η UKHSA έχει αναφέρει 588.000 πιθανές επαναμολύνσεις στην Αγγλία μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό που έχει καταγραφεί στη Βρετανία σε 17,3 εκατομμύρια.

Η πρώτη ύποπτη επαναμόλυνση στην Αγγλία καταγράφηκε στις 19 Ιουνίου 2020.

Στα καθημερινά στατιστικά στοιχεία της Βρετανίας για την Covid στο παρελθόν καταμετρούνταν μόνο τα άτομα που είχαν βγει διαγνωστεί θετικά για πρώτη φορά.

Χθες Δευτέρα καταγράφηκαν 92.368 νέες μολύνσεις και 51 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών.

Η Βρετανία έχει αναφέρει συνολικά 155.754 θανάτους από COVID-19, τον έβδομο υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Στα 24.308 τα νέα κρούσματα, 103 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Σε 7.952 τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από καταγγελία για «κορωνοπάρτι» στο ΑΧΕΠΑ